Veliki problemi sa zdravljem

Bio je najveća dječja zvijezda na svijetu, a sve je ostavio zbog nove karijere. Ni to nije dugo trajalo, a danas se ni ne sjeća serije koja ga je proslavila


Ines Madunić
08.10.2019.09:10
Bio je najveća dječja zvijezda na svijetu, a sve je ostavio zbog nove karijere. Ni to nije dugo trajalo, a danas se ni ne sjeća serije koja ga je proslavila
Getty Images

sažeto

Frankie Muniz kaže kako se pomirio sa svojim zdravstvenim stanjem


Ines Madunić
08.10.2019.09:10

Kad je bio tinejdžer, Frankie Muniz bio je na vrhuncu slave. Probio se glavnom ulogom u sitcomu "Malcolm u sredini" koji smo gledali i u Hrvatskoj, a u šest godina, koliko se serija snimala, bio je vjerojatno najpoznatiji tinejdžer na svijetu, s dvije nominacije za Zlatni globus i jednom za Emmy.

Nastavio se baviti glumom iduće dvije godine, ali je onda šokirao mnoge kad je 2008. godine najavio svoje umirovljenje jer je htio postati - profesionalni vozač formule. Ta karijera nije dugo trajala, a jedno je vrijeme bio i bubnjar benda Kingsfoil.

No, ničega od toga danas se zapravo ne sjeća. Naime, Muniz je imao ozbiljnih zdravstvenih problema zbog kojih danas nema dugoročnog pamćenja te se većine stvari iz prošlosti ne sjeća, točnije stvari koje su se dogodile prije nego što je imao moždane udare, a i kratkoročno pamćenje mu je oštećeno.

Profimedia

Muniz je u životu pretrpio devet potresa mozga, a 2012. je imao prvi od dva ishemijska napada, koji su poznati kao "minijaturni moždani udari". Nastaju kad organi ne dobivaju dovoljno kisika.

Kasnije pretrage pokazale su da je pretrpio najmanje 15 takvih moždanih udara koji se nisu manifestirali tako ozbiljno kao dva veća napada koje je doživio.

"Uvijek sam bio zdrav. Nikad nisam pio alkohol, nisam zapalio nijednu cigaretu niti probao droge. Jedino što sam osjećao bio je stres. Volim se stalno kretati i nisam dobar u opuštanju", rekao je Muniz.

Kaže kako se ne osjeća loše jer se ne može sjetiti dobrog dijela svog života.

"Znam samo kako je to biti ja, odnosno imati moj mozak. Tek kad me ljudi podsjete na nešto što smo radili zajedno, shvatim koliko mi je pamćenje loše. Ne sjećam se većine stvari o kojim pričaju, ali ne osjećam se tužno ili loše zbog toga. Jednostavno, takav je život. Pokušavam ga živjeti najbolje što mogu i iskoristiti sve prilike koje imam", rekao je Muniz.

Kaže i kako mu je u svemu pomogla zaručnica Paige Price, koja mu je predložila da u dnevnik zapisuje sve što su zajedno radili kako bi se kasnije mogao podsjetiti.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Frankie Muniz (@frankiemuniz4) on Jun 9, 2019 at 6:03pm PDT

S Paige trenutno ima specijaliziranu trgovinu maslinovog ulja u Arizoni i planiraju vjenčanje.

Frankie se u manjoj mjeri vratio glumi, ali se uglavnom pojavljivao u sporednim ulogama u serijama te televizijskim filmovima.

glumac

moždani udar

Malcolm u sredini

Frankie Muniz

gubitak pamćenja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter