Originalne anđelice u paklu bolesti

Bile su najveće zvijezde na svijetu, ali svijet im se počeo raspadati, jednoj po jednoj. Dvije su se oporavile, a najpoznatija je otišla brzo


Ines Madunić
04.11.2019.18:00
Bile su najveće zvijezde na svijetu, ali svijet im se počeo raspadati, jednoj po jednoj. Dvije su se oporavile, a najpoznatija je otišla brzo
Profimedia

sažeto

Sedamdesetih su Charliejeve anđelice bile najpoznatiji trio na svijetu


Ines Madunić
04.11.2019.18:00

Serija "Charliejevi anđeli" sedamdesetih godina bila je jedna od najpopularnijih na svijetu, a napravila je i prekretnicu u načinu na koji se žene prikazuju u popularnoj kulturi. Po prvi put, nisu bile samo poslušne supruge nego tri neovisne žene, atraktivne i inteligentne, koje su mogle napraviti baš sve što i muškarci - ali u štiklama.

Snaga ideje o Charliejevim anđelima dokazuju i stalni rebootovi pa smo tako ove godine dobili još jedan film s novom postavom.

A tri glumice iz originalne postave - Farrah Fawcett, Kate Jackson i Jaclyn Smith - u to su vrijeme bile najveće zvijezde na svijetu.

Profimedia

"U jednom trenutku naši su se životi promijenili. Jako je rijetko biti u seriji koja je toliki hit, pa i nakon 40 godina pričamo o njoj. Farrah je bila savršena pin up cura, ali jako nevina. Kate je bila otvorena i vesela. Sjećam se da su mene opisivali kao slatkicu između analitične Kate i sjajne Farrah", rekla je nedavno Jaclyn, jedina od njih tri koje je kroz cijelo vrijeme prikazivanja serije ostala dio tima.

Najveću karijeru od njih ostvarila je Farrah Fawcett, koja je bila uspješna glumica i manekenka. Kate i Jaclyn također su bile uspješne, no Farrah je bila puno više medijski eksponirana.
No, osim što su imale burne karijere i privatne živote - Kate se udavala tri, a Jaclyn četiri puta - svim se anđelicama dogodila tragedija - sve su tri imale rak.

Farrah je dobila dijagnozu 2006. godine, kad je imala 59 godina. Dijagnosticiran joj je rijedak oblik analnog tumora, nakon čega je išla na operaciju i kemoterapiju. Iako je isprva mislila da se izliječila, nekoliko mjeseci kasnije pojavile su se metastaze na jetri. Bio je to četvrti stadij.

Pokušavala je sve načine liječenja, kako u SAD-u, tako i u Njemačkoj, a preminula je 2009. godine u Kaliforniji. Imala je 62 godine.

Kate Jackson i Jaclyn imale su rak dojke, a obje su se uspjele izliječiti zahvaljujući ranom otkrivanju.

Profimedia

Jackson se čak dva puta borila s rakom. Prvi put kad je otišla na mamografiju 1987. godine otkrili su joj maligni tumor, koji je odstranila odmah te prošla kroz pet tjedana radijacije.

No, dvije godine poslije pronađeno je još malignih stanica pa je prošla kroz mastektomiju.

"Puno emocija ti prođe kroz glavu, ali donijela sam svjesnu odluku biti pozitivna", rekla je Kate.

Uz nju je taj drugi put bila i kolegica iz serije, Jaclyn, koja je kasnije rekla kako ju je iznenadila Kateina dobra volja i pozitiva.

A njoj se dogodilo ista dijagnoza godinama kasnije, točnije 2002. Pronašla je kvržicu na dojci.

"Rano smo ga primijetili. Pitala sam doktora hoću li biti ovdje za svoju djecu, a on me uvjerio da hoću. Odstranila sam rak i išla na radijaciju. Kad smo shvatile da smo sve tri oboljele od raka, pomislile smo - što se to događa, je li to moguće?", rekla je Jaclyn.

Danas su Kate i ona zdrave, obje se hrane izrazito zdravo, ne piju alkohol niti puše te redovito vježbaju.

Charliejevi anđeli

Farrah Fawcett

Jaclyn Smith

Kate Jackson

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter