Tajanstveni bizismen

Bila je ultimativni seks simbol i najpoznatija glumica Jugoslavije, no o ljubavi njezinog života do danas se ne zna skoro ništa


Barbara Marinović
28.03.2019.19:40
Bila je ultimativni seks simbol i najpoznatija glumica Jugoslavije, no o ljubavi njezinog života do danas se ne zna skoro ništa
Foto: Screenshot/HRT

sažeto

Anica Dobra hrvatsku publiku osvojila je brojnim ulogama koje je odigrala u sad već kultnim filmovima, ali i seriji 'Crno-bijeli svijet' koja je osvojila srca gledatelja


Barbara Marinović
28.03.2019.19:40

Ulogu Jagode u seriji 'Crno-bijeli svijet' glumica Anica Dobra odigrala je maestralno. Živopisnu Beograđanku udanu u Zagrebu utjelovila je sjajno, no od glumice njezinog renomea bilo je to i za očekivati. Otkako se pojavila na filmu, Anica bilježi uspjehe, vrlo brzo ih je postigla i izvan granica Srbije i regije te je uspješnu glumačku karijeru izgradila i u Njemačkoj. Na glumačkoj sceni prisutna je više od 30 godina, no privatno je, kažu oni koji je znaju, potpuno prizemljena i normalna. Takav joj je i privatni život, bez drame, medijskog eksponiranja i pompe.

Seks simbol Jugoslavije

Kada se pojavila u glumačkom svijetu tih osamdesetih, koje je tako vjerno oslikala i u 'Crno-bijelom svijetu' Dobra je vrlo brzo dobila titulu seks simbola. Lijepog lica, duge plave kose i sjajne linije - bila je san mnogih mladića. Da nije samo zgodna cura već je i pravi talent pokazala je kada je s 24 godine osvojila Zlatnu arenu u Puli za ulogu u filmu 'Već viđeno', a otad nastavila oduševljavati u brojnim filmovima - danas već klasicima. Raspad Jugoslavije i ratna zbivanja izbjegla je zahvaljujući poslu, početkom devedesetih počela je snimati filmove i serije u Njemačkoj, u kojoj je živjela par godina tijekom djetinjstva.

Cropix

Sretna ljubavna priča duga više od 20 godina

Privatno, živi sretnu ljubavnu priču već više od 20 godina. Mnogi donedavno nisu niti znali kako izgleda njezin suprug Miodrag Sovtić, s kojim je dobila i kćer Minu, danas također glumicu. Sovtić je inače poduzetnik i dugogodišnji predsjednik nogometnog kluba 'Dorćol' u Beogradu. Na Dorćolu par i živi u obiteljskom stanu. Nekoliko godina proveli su zajedno u Njemačkoj, u periodu kada je Anica tamo aktivno snimala. Na javnim događanjima ne pojavljuju se zajedno, a kako Miodrag izgleda mediji su doznali kada je fotografiju s njim objavila Mina - njihova kćer.

Crno bijeli svijet/HRT

Djevojka je krenula majčinim stopama te studira glumu, radi na predstavama i sinkronizacijama animiranih filmova. Iako je smatrala da će joj slava njezine majke možda biti prepreka, nije mogla zatomiti, rekla je svojedobno, poriv za tom umjetnošću.

O tome kako su se Anica i Miodrag upoznali ne zna se ništa, velikim dijelom i jer je u tom periodu radila i živjela u inozemstvu pa se žuti tisak nije mogao dokopati takvih detalja njezine privatnosti, koju tako ljubomorno čuva za sebe.

Screenshot: Instagram

Anica Dobra

Miodrag Sovtić

Mina Sovtić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter