Jet-set ubojstvo koje je zgrozilo sve

Bila je prava urbana ljepotica i poznata pjevačica. Kseniju je hicem u glavu usmrtio opsjednuti i posesivni partner


Barbara Marinović
03.02.2019.21:00
Bila je prava urbana ljepotica i poznata pjevačica. Kseniju je hicem u glavu usmrtio opsjednuti i posesivni partner
Screenshot: Youtube

sažeto

Filip Kapisoda ubio je Kseniju Pajčin, a potom presudio i sebi. Nije se mogao miriti s krajem ljubavi


Barbara Marinović
03.02.2019.21:00

'Povjerila mi se prije pet dana kako želi ostaviti Filipa, ali se bojala što bi joj mogao učiniti. Rekla mi je da trpi psihičku torturu i da ju je strah ne samo za sebe nego i za bebu. Slutila je da je trudna, ali mu to nije smjela reći', tvrdio je prije nešto manje od devet godina izvor za magazin Alo! o estradnoj tragediji koja je potresla Srbiju, ali i cijeli Balkan.

Nitko nije mogao vjerovati da je maneken i nekad talentirani sportaš Filip Kapisoda usmrtio slavnu pjevačicu Kseniju Pajčin, a potom presudio i sebi. Jedna je to od najvećih tragedija svježijeg datuma, priča o kakvoj se inače rijetko čita u crnim kronikama, a kamoli na stranicama tabloida.

Dugo je trpjela maltretiranje

Priča o Kseniji Pajčin puna je misterija. Dok su svi mislili da 33-godišnja pjevačica i plesačica živi svoj san, kasnije će postati jasno da je trpjela psihički i fizičko maltretiranje od svog 10 godina mlađeg dečka. I svega dva dana prije ubojstva susjedi su pozvali policiju, a sve zbog buke koja je dopirala iz Ksenijinog stana. Filip je u bijesu i svađi razvalio vrata njezinog stana. Policija je stigla i spriječila veće zlo, no Pajčin nažalost nije podigla prijavu protiv njega. Rekla je policajcima da će probleme rješiti sami. Odluka je to koja ju je svega dva dana kasnije koštala života.

Screenshot: Youtube

Nije mogao prihvatiti kraj

Mladi Filip bio je patološki ljubomoran, a na Ksenijine želje da vezu prekine nije odgovarao nikako. Kategorički je odbijao pomisao da se razdvoje, pa makar i pod cijenu života. U ožujku 2010. godine stigao je u stan u kojem je pjevačica živjela s majkom te su se žestoko posvađali. Nešto prije 17 sati susjedi su začuli dva pucnja i pozvali policiju i Ksenijinu majku.

Tek uspomoć bravara njena majka Ljubica ulazi u stan i kraj vrata nalazi svoju kćer u beživotnom stanju. U spavaćoj sobi mrtav je ležao Kapisoda. Veza im je u trenutku ubojstva bila pred prekidom, i Filip se s time nije mirio pa je molio prijatelje da je nagovore na pomirenje. Prijetio je da će si oduzeti život ako mu se Ksenija ne vrati. Kasnije su se pojavile informacije o njenoj trudnoći kao i navodnom pobačaju. Navodili su tabloidi i to kao mogući razlog Filipovog pomračenja uma i dvostrukog ubojstva. No, kasnije se ispostavilo da nije bila u drugom stanju. Bila su to tek naklapanja, tračevi koji su stizali kao sol na ranu njezinog majci.

ksenija pajčin

filip kapisoda

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter