Danas je dio povijesti

Bila je najveća ljubav Toše Proeskog, godinama je za njim plakala: 'Svi su me uvjeravali da ne smijem odustati, a ja nisam mogla izaći iz kuće'


Ines Madunić
15.04.2019.20:00
Bila je najveća ljubav Toše Proeskog, godinama je za njim plakala: 'Svi su me uvjeravali da ne smijem odustati, a ja nisam mogla izaći iz kuće'
Arhiva Cropix/SN, Davor Pongračić/Cropix

sažeto

Andrijana Budimir godinama je tugovala za slavnim pjevačem


Ines Madunić
15.04.2019.20:00

U trenutku kad je preminuo, u vezi s Tošeom Proeskim bila je bivša rukometašica Andrijana Budimir. Iako su nekoliko puta prekidali, njegovi prijatelji kažu kako je ona bila ljubav pjevačeva života.

Vezu su započeli 2001. godine, a prekinuli su nakon tri. Ponovno su postali par 2007. godine i tad su počeli zajedno živjeti. Toše je u prometnoj nesreći poginuo 16. listopada iste godine.
Na sprovodu je bila potpuno slomljena i u šoku, a tugovala je godinama.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Toše Proeski FanPage ❤️🌞🇲🇰 (@toseproeski.25011981) on Feb 14, 2019 at 3:18am PST

"Nekad mi je Toše nosio bijele ruže, moje omiljeno cvijeće. Sad ih ja nosim njemu na grob. Doktor mi je zabranio da idem u Kruševo jer svaki put nakon što odem na Tošin grob, završim u bolnici", ispričala je tada. Nije se htjela odreći nošenja crnine, a nakon tragedije potpuno se povukla i drastično smršavjela.

"Svi su me uvjeravali da ne smijem odustati. Govorili su mi da život ide dalje i da trebam nešto raditi", rekla je. Tada se još uvijek bavila profesionalnim rukometom, ali je karijeru prekinula.

Otvorila je kozmetički salon, no ništa je nije uveseljavalo.

"Svi gledaju u mene i uopće mi nije ugodno. Ne sređujem se, ne šminkam, nigdje ne mogu izaći. Bila sam na jednoj promociji i skoro sam oslijepila od bliceva koliko su me fotografirali. Postala sam nervozna i malo je ljudi koje želim uz sebe", rekla je svojedobno.

Nakon njegove smrti i sprovoda, na kojem je stajala uz njegovu obitelj, njegova menadžerica Ljiljana Petrović tvrdila je kako oni uopće nisu bili u vezi. Budimir ju je tad tužila i spor dobila. Na sudu je dokazala da su bili u vezi, a priložila je dvjestotinjak SMS poruka koje su izmijenili.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Тодор "Тоше" Проески (@toseproeski_bulgaria) on Apr 8, 2017 at 12:42pm PDT

"Ta žena je uništila moj život i ugled pa se ljudi, kad me vide na cesti, pitaju jesam li ja stvarno bila s njim ili nisam. Tužila sam je da pokažem da laže, a ne zbog novca", rekla je Budimir.
Ispričala je i kako je i prije njegove smrti Petrović bila protiv njihove veze.

"Nikada nisam razumjela njezine posesivne reakcije. Na promociji njegova albuma uvjeravala ga je da sam svojim dolaskom sve upropastila. Jednom sam ga nazvala i ona se javila. Tražila sam njega, a ona je odgovorila kako on i ja ne možemo biti zajedno. Rekla sam mu da ću se povući ako želi, no on se nije mogao odlučiti. Rekao mi je tada da je postala nepodnošljiva", izjavila je.

Andrijana je bila vrhunska sportašica i jedno je vrijeme igrala za koprivničku Podravku, a nakon nekoliko godina pauze, vratila se najvećoj strasti i posvetila se treniranju djece i mladih. Jedno je vrijeme bila trenerica kluba Vardar, a prije nekoliko dana postala je trenerica muške U17 reprezentacije Sjeverne Makedonije. To je prvi put da je žena postala trenerica muške reprezentacije, a ona je posebno ponosna jer je nacionalni savez odluku o njezinom imenovanju donio jednoglasno.

 
 
 
View this post on Instagram

Muzic puzic!!!❤❤❤

A post shared by Andrijana Budimir (@andrijana_budimir_official) on Dec 31, 2018 at 11:01am PST

Nakon što je godinama tugovala i bila sama ponovno je pronašla i ljubav. Prije šest godina udala se za skopskog ugostitelja Johana s kojim ima četverogodišnjeg sina Maksima.

Toše Proeski

Andrijana Budimir

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter