video: ostala mu vjerna do kraja

Bila je ljubav njegovog života, no nakon što joj je otkrio svoju tajnu, iselila je iz zajedničkog stana. Ipak, nijedan je ljubavnik nikada nije mogao zamijeniti


Mia Peretić
07.09.2019.09:00
Bila je ljubav njegovog života, no nakon što joj je otkrio svoju tajnu, iselila je iz zajedničkog stana. Ipak, nijedan je ljubavnik nikada nije mogao zamijeniti
Screenshot / YouTube

sažeto

Nijedan muškarac nije mu značio koliko i ona, a najveću žrtvu podnijela je nakon njegove smrti


Mia Peretić
07.09.2019.09:00

Najveća ljubav legendarnog pjevača grupe Queen, Freddieja Mercuryja, ipak nije bio muškarac, već žena koja je s njim ostala do zadnjeg trenutka. Freddie i Mary Austin bili su više od običnog para. Njihova je romantična veza trajala svega sedam godina, ali su ostali najbliži prijatelji sve do njegove smrti.

Screenshot / YouTube

Uselili se nakon pet mjeseci

Upoznali su se kada je on došao živjeti u London kako bi studirao umjetnost i grafički dizajn. Ona je imala 19, a on 24 godine. Upoznali su se u blizini njegovog faksa, u trgovini neobičnih odjevnih predmeta gdje je Mary radila. Među njima se ubrzo razvila kemija, te su samo pet mjeseci nakon upoznavanja uselili u malen i trošan stan u blizini prodavaonice. Freddie je bio na početku karijere, a njihov zajednički život nije bio nimalo glamurozan.

Živjeli su u malom stanu i vodili normalan život sve dok grupa Queen 1972. godine nije potpisala svoj prvi ugovor za snimanje ploče. Mary je shvatila da će Freddie postati zvijezda, te je mislila da će je ostaviti jednom kada se to i dogodi. No, on je zaista htio da Mary uvijek bude kraj njega.

Getty images

Prošnja je izgledala kao scena iz Diseny crtića

Na Božić 1973. godine konačno ju je zaprosio, a taj trenutak izgledao je kao scena iz Disney crtića. Mary je otvorila veliku kutiju zamotanu mašnom, a u njoj bi se nalazila još jedna manja. I tako sve dok nije došla do minijaturne kutijice u kojoj se nalazio zaručnički prsten.

No, zarukama unatoč, nikad se nisu vjenčali. Njihova je romantična veza krenula nizbrdo, a Mary je mislila da je to zbog njegove rastuće popularnosti. Freddie se polako udaljavao, sve dok joj napokon nije priznao da je homoseksualac.

Getty images

Iako su raskinuli zaruke, on ju je držao blizu. Ostala je uz njega do samog kraja

Zaruke su ubrzo raskinuli, Mary se iselila, a on joj je kupio novi stan blizu njegovog. Nastavila je svoj život bez njega i s novim partnerom, slikarom Piersom Cameronom, dobila je dva sina. Njezin se partner uvijek osjećao kao da se nalazi u Fredijevoj sjeni.

Freddie se nalazio u sedmogodišnjoj vezi s Jimom Huttonom, svi ljubavnici su ga pitali zašto ne mogu zamijeniti njegovu Mary, no rekao im je da je to naprosto neizvedivo. Mary se brinula za njega i kada je 1987. dobio AIDS, te je svaki dan satima sjedila kraj njegovog kreveta. Iako je čitavo vrijeme znala da Freddie umire, pažljivo je čuvala tajnu.

Najveća žrtva uslijedila je nakon njegove smrti

Mercury joj je oporučno ostavio velik dio bogatstva. Na kraju, ona mu je bila poput obitelji i želio je da bude zbrinuta do kraja života. No, zamolio je Mary da bude kremiran te da svijet nikada ne sazna gdje se nalaze njegovi ostaci, a najteže joj je bilo što je to morala skrivati i od njegove majke. No, kako kaže, nije ga izdala za života, pa neće ni nakon smrti.

ljubav

Freddie Mercury

Queen

Mary Austin

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter