Osvajala uz Samardžića

Bila je jugoslavenski seks simbol kada se pojavila u kultnoj seriji, a dama je ostala i kad ju je suprug napustio


Barbara Marinović
23.03.2019.08:00
Bila je jugoslavenski seks simbol kada se pojavila u kultnoj seriji, a dama je ostala i kad ju je suprug napustio
Screenshot: Youtube/CROPIX

sažeto

Vesna Čipčić bila je zahvaljujući seriji 'Vruć vetar' poznata kao seks simbol osamdesetih, a svoj prepoznatljivi osmijeh ne skida ni danas


Barbara Marinović
23.03.2019.08:00

Bila je jedan od seks - simbola Jugoslavije, osvajala je širokim osmjehom i lijepim licem, a publika ju je diljem bivše države zavoljela zbog uloge u seriji 'Vruć vetar'. Špicu je za kultnu seriju snimio pokojni Oliver Dragojević otpjevavši 'A sad adio', a Vesna Čipčić je po istoj ostala upamćena. Danas obožava odmarati u Rovinju gdje je kupila i stan te je to njezina omiljena ljetna adresa. Prepoznatljivi osmijeh ni danas joj ne silazi s lica, iako su je tijekom života zadesile i teške situacije.

Vesna je rođena Beograđanka, no odrasla je u Kikindi kao dijete prosvjetnih radnika. Roditelji su joj bili velika podrška kada je željela upisati Fakultet dramskih umjetnosti, a ona je u tom i uspjela te je vrlo brzo dobila kazališni angažman. Odigrala je niz predstava, kazališnih i filmskih uloga, no kako to obično biva, ostala je zapamćena po ulozi u seriji koja se nastanila trajno u masi ljudi koji su je gledali.

Uloga Vesne Šurdilović stigla joj je 1980. godine, a u njoj je igrala s Ljubišom Samardžićem. Njegova smrt jako ju je pogodila, a počast je odala i našem Oliveru Dragojeviću, iznimno ga je cijenila. Njegov splitski ispraćaj nazvala je veličanstvenim, a s njim se oprostila prigodno, uz pjesmu 'A sad, adio'.

U seriji 'Vruć vetar' bila je u društvu velikana - Bore Todorovića, Miodraga Petrovića Čkalje i Ljubiše Samardžića, a serija je ostala zapamćena kao veliki hit.

Oduvijek je glumica bila prava dama pa je takva ostala i kada ju je suprug Aleksandar Alač, inače glumac hrvatskog podrijetla, ostavio nakon dugog niza zajedničkih godina. Mediji su tada spekulirali da se radilo o bračnoj nevjeri, no Vesna o tome nikada nije pričala, intimu nikada nije bila sklona dijeliti s javnošću.

Vesna Čipčić

Vruć vetar

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter