mir našla uz skijaša

Bila je jugoslavenska Brigitte Bardot i san mnogih muškaraca, no sreću nije našla u svijetu glamura! Nakon teškog perioda, odlučila se živjeti u samoći


Barbara Marinović
06.12.2018.19:30
Bila je jugoslavenska Brigitte Bardot i san mnogih muškaraca, no sreću nije našla u svijetu glamura! Nakon teškog perioda, odlučila se živjeti u samoći
Foto: Arhiva/CROPIX

sažeto

Beba Lončar bila je san mnogih muškaraca još otkako se pojavila u filmu 'Ljubav i moda'


Barbara Marinović
06.12.2018.19:30

Brigitte Bardot jugoslavenske scene. Tepali su mediji tako Bebi Lončar kada se pojavila u filmu 'Ljubav i moda' i snimila kultne scene na Vespi. Zgodna plavuša mamila je uzdahe, bila je prava ljepotica. Njen život, s druge strane, nije bio lagan, dapače, prilično dramatičan i težak, piše Blic.

Filmska karijera nije joj bila pretjerano zanimljiva, no sa 17 godina pohađala je natječaj za dječje spikere pa je prošla na castingu. Primijetili su redatelji da djevojka ima veliki talent za glumu pa su je odvelo na snimanje partizanskog filma 'Deveti krug'. Nije je previše zanimao taj svijet ni poslije, no kada joj je bilo 18, potražili su je producenti i ponudili joj ulogu u spomenutoj 'Ljubavi i modi'.

Rekli su joj, ispričala je kasnije, da će voziti vespu, voziti se avionom, snimati film, nositi lijepe haljine. Zvučalo je kao ostvarenje snova za jednu 18-godišnjakinju. Poslije prikazivanja filma, postala je jedna od najtraženijih jugoslavenskih glumica, a njezino ime bilo je garancija uspjeha. Od prvih honorara kupila si je Mercedes, bundu... Bili su to, rekla je kasnije, tipični dječji potezi.

Nakon par godina slave, došla je na red i ljubav. Šarmirao ju je Josip Dikan Radeljak, a kada je njihova veza postala javna - krenule su odmah i pretpostavke kada će se vjenčati. Prve godine braka glamurozne glumice i inženjera elektrotehnike bile su kao bajka. Obiteljsko gnijezdo svili su u Rimu. Ostvarila se beba u 39. godini i kao majka, dobila je s Radeljakom sina Lea. Ubrzo potom odlučuje otići iz svijeta glume. Razmišljala je, kaže, da joj sve to više ne treba i s 40 se odlučila posvetiti obitelji.

Razveli su se Josip i Beba nakon 23 godine braka, a nakon privatnih problema koje je imala, Lončar se uspjela othrvati svemu te se udala godinama kasnije za beogradskog skijaša Stevana Marinkovića. Preselila je zauvijek u Beograd i zaboravila na glumu, odlučila je nastaviti živjeti normalnim životom. Živi u kvartu u kojem je i rođena, a daleko od glamura svakako je najsretnija.

Beba Lončar

Ljubav i moda

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter