Životni zaokret bivše manekenke

Bila je glavna zvijezda revija i tabloida, a onda se povukla iz svega: 'Odrasla sam. Jako sam emotivna i tračevi su me pogađali'


Barbara Marinović
09.12.2018.17:00
Bila je glavna zvijezda revija i tabloida, a onda se povukla iz svega: 'Odrasla sam. Jako sam emotivna i tračevi su me pogađali'
Foto: CROPIX

sažeto

Antea Kodžoman životnu je sreću pronašla daleko od revija i fotografa pa danas uživa u poslu direktorice marketinga poznatog nogometnog kluba


Barbara Marinović
09.12.2018.17:00

Domaća manekenska scena ostala je prije par godina bez jednog para dugih nogu. Bila je Antea Kodžoman neizostavna na svakoj reviji, javnom događanju, izlasku. Fotografiralo se i tulumarilo, no onda je sve prestalo. Napravila je Antea veliki zaokret, povukla se s medijske scene i zaposlila nakon diplomiranja u nogometnom klubu Lokomotiva, gdje je direktorica marketinga i članica uprave. Javna događanja danas posjećuje kada za to ima razloga, pa smo je tako sreli na predstavljanju blagdanske kolekcije branda Duchess Snježane Mehun. Za nju će, govori nam Antea u razgovoru za 100posto, uvijek doći i podržati je. Prijateljstva iz svog starog života još uvijek njeguje, par djevojaka ostalo je i nakon što se povukla s piste.

'Odrasla sam, drugačije razmišljam'

Nije se, priča Kodžoman, dogodilo ništa kardinalno što ju je odvuklo s piste, već je jednostavno odrasla. 'Manekenstvo mi, iskreno, ne nedostaje. U drugom sam filmu, poslu, dođem podržati prijatelje i na nešto što mi je lijepo i drago, ali to je vrijeme koje sam ostavila iza sebe. Drugačije razmišljam, odrasla sam, ne bih podnijela cijeli dan probe, šminkanje, frizure. To mi se zaista ne da', kroz smijeh priča Antea.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

'Nogomet mi je sada strast'

Svijet je to koji joj je, i dalje tvrdi, donio lijepih stvari u životu. 'Dok sam studirala to je za svaku curu, uz studij, nešto se lijepo vidi, zaradi, otputuje. Lijepo je znati da si nešto sam zaradio, priuštio si. Imam lijepe uspomene na taj svijet'.
Sreću je danas pronašla u nogometnom svijetu, i to ne na onaj način koji biste možda očekivali! Dečkima je Antea šefica, i kaže nam, sjajno se snašla. Doduše, prvi dani bili su dosta teški. 'Odlično sam se snašla. U početku mi je bila velika trema, bojala sam se kako ću se snaći, nisam pojma o nogometu imala. Ali, brzo sam se uklopila, nisam jedina žena i odlično se slažemo svi. Zavoljela sam taj svijet, nogomet mi je sad strast i sviđa mi se posao, okruženje i jako sam zadovoljna', objašnjava Kodžoman.

'Jako sam emotivna, pogodilo bi me i znala sam biti na meti tračeva'

Privatni život oduvijek je čuvala za sebe, a ni sada nije drugačije. Dapače, tek sada kada se povukla iz javnosti smatra da nema potrebe o intimi pričati. 'Ne smatram se javnom osobom, smatram da ljude ne zanima što i s kim sam ja. Nisam se nikad po tome isticala, znali su mi sami nametati, ali nikad ništa nisam izjavila jer mi je to bilo glupo. Ja sam neka tamo cura koja je nekad nešto radila, izašla na televiziji ili u novinama - i to je to'. Pogađalo ju je, priznaje, kad bi joj netko nametnuo napisima dečka koji joj to zapravo nije. 'Jako sam emotivna, mene bi to pogodilo i znala sam biti s vremena na vrijeme na udaru tračeva. Možda je i to jedan od razloga iz kojih sam jedva čekala promijeniti posao', prisjeća se bivša manekenka.

Foto: CROPIX/Arhiva

Stara prijateljstva čuva, a majčinstvo priželjkuje'

I dalje njeguje prijateljstva iz svijeta manekenstva pa je tako u dobrim odnosima s Majom Cvjetković, Ivom Jerković. 'S njima sam najviše, a s drugim curama se tu i tamo čujem i sretnem i tako'. Pisalo se s vremenom i o njezinom fizičkom izgledu pa se tako pretpostavljalo da je Kodžoman napravila tijekom vremena neke estetske zahvate i intervencije. 'Ne ulažem toliko u izgled, nema tu neke svote. Treniram pet puta tjedno, ne pazim na prehranu, ali zdravije se hranim. Pazim da spavam, ne izlazim više, nema noćnih izlazaka, sve to nosi nakon 30. svoje. Mislila sam da su to priče, ali sve ima utjecaja. Odem na neki tretman, njegujem se i to je to', objašnjava Antea.

Iako o ljubavnom životu nije htjela pričati, priznala nam je da priželjkuje realizirati se u ulozi majke. 'Ne znam kada, ne mogu vam točno reći, ali to neću moći sakriti', kroz smijeh je zaključila.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Antea Kodžoman

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter