FOTO: PRIJE I POSLIJE

Bez truda nema ništa: Ovo su recepti za mršavljenje slavnih Hrvatica, a transformacija jednog mladića će vas motivirati


100posto
12.07.2019.17:00
Bez truda nema ništa: Ovo su recepti za mršavljenje slavnih Hrvatica, a transformacija jednog mladića će vas motivirati
Vojko Bašić, Neja Markičević/Cropix

sažeto

Nije im bilo jednostavno, no sa svima su podijelili kako su izgubili višak kilograma


100posto
12.07.2019.17:00

Ljeto je, pa iako pomalo kišovito, svi hodamo s puno manje odjeće i puno smo više svjesni svog izgleda. Ako nekome treba motivacije, tu su uvijek naši celebovi koji su često nesebično dijelili savjete o tome kako pobijediti višak kilograma.

Među onima koji su zadivili javnost svojom transformacijom je Sanja Doležal, koja je višak nakupila kad je prestala pušiti. Iako je vježbala, kilogrami su se nakupljali, a kad su je počela boljeti koljena odlučila je napraviti promjenu.

Andrej Švogir, Ranko Šuvar/Cropix

"Prije svega sam izbacila loše ugljikohidrate iz prehrane. Prestala sam jesti kruh, rižu i tjesteninu, a prehranu sam bazirala na povrću i mesu. Doručak i večeru sam u početku zamijenila sirutkom koju mi je otkrila doktorica Sanja Toljan", ispričala je Sanja. Prvih mjesec dana bilo joj je najteže, ali onda je sve postala samo navika. 

"Osjećam se dobro, poletnija sam i manje me bole zglobovi. I naravno da sam sretna kada uđem u brojeve garderobe primjerene svojoj građi. Nakon što sam izgubila tih 15 kila, veselilo me kupovati odjeću manjih brojeva. Velike brojeve ne želim više u svom ormaru", kaže Sanja.

Često staje na vagu kako bi pripazila da ne pretjera, a kad dobije par kilograma obroke zamijeni sirutkom, koja je puna proteina i zasitna je te je prirodni čistač organizma.

Oduševila nas je sve i Danijela Dvornik, koja je od slatke bucke postala ovisnica o teretani. I ona kaže da za sve treba vremena i strpljenja, ali najviše volje.

"Gladovanje i preskakanje obroka pa onda prežderavanje u jednom obroku dovodi do kontraefekta. Ako ovo pravilo ne usvojite, onda se nemojte mučiti! Moja borba traje nekoliko godina i ništa ne dolazi preko noći", kaže Danijela.

Sandra Šimunović, Vojko Bašić/Cropix

Ona se odrekla slatkog, jede minimalno ugljikohidrata i kombinira namirnice. Prehrana je ključ, a onda je krenula vježbati.

"Treba pronaći ravnotežu i prepoznati problematiku. Primjerice, meni je vježbanje postalo rutina i važno mi je. Sad kad neko vrijeme ne vježbam, fali mi", priznaje.

Ponekad si priušti dan kad jede sve što poželi - uglavnom je to tjestenina ili neki kolač.

Priče kandidata iz showa "Život na vagi" posebno su inspirativne i motivirajuće.

Mladi Marko Kregar iz Novog Vinodolskog u show je ušao sa 170 kilograma, a izašao 60 kila lakši. Redovito vježba, najčešće trči, a i prehrambene navike je promijenio. Planira skinuti još desetak kilograma kako bi došao ispod "stotke".

"Sad kad budem na godišnjem prvo idem na maraton, 'Noćnu 10ku' na Jarunu 13. srpnja, možda još malo po Sljemenu pa onda idem na more javiti se svojoj ekipici", rekao je za 24sata.

RTL/Život na vagi

Sport je bio jedan od razloga zbog kojih se prijavio na show jer je oduvijek volio igrati nogomet, a zbog pretjerane kilaže to više nije mogao jer mu je bilo prenaporno.

Osim što izvrsno izgleda, Marku je sve u životu krenulo na bolje pa je tako prije pet mjeseci našao curu s kojom očito uživa, a to ponosno pokazuje na društvenim mrežama.

mršavljenje

Danijela Dvornik

Sanja Doležal

gubitek kilograma

Marko Kregar

newsletter

Prijavite se na Newsletter