Brutalno teška životna priča

Bez majke je ostala sa sedam godina, ubrzo je otišla i baka. Ostala je sama, a brigu su preuzeli susjedi. Nakon izlaska iz Big Brothera, tražila je svoju sreću


100posto
15.05.2019.10:45
Bez majke je ostala sa sedam godina, ubrzo je otišla i baka. Ostala je sama, a brigu su preuzeli susjedi. Nakon izlaska iz Big Brothera, tražila je svoju sreću
Foto: Ranko Šuvar/CROPIX

sažeto

Ana Vrdoljak bila je jedna od zvijezda treće sezone Big Brothera. Ona se u show prijavila iz egzistencijalnih razloga, kako bi mogla naći posao po izlasku


100posto
15.05.2019.10:45

Treća sezona RTL-ovog Big Brothera okupila je osebujne kandidate, bila je to plejada do kraja različitih karaktera. Neki su sa sobom nosili vlastitu bahatost, drugi dječju naivnost, a treći tešku životnu priču. Jedna od njih svakako je bila Ana Vrdoljak. Na prvi pogled zgodna, vedra i vesela djevojka, mnoge je šokirala kada je u javnost izašla njezina životna priča. Ni kriva ni dužna, Ana je od djetinjstva bila okružena teških okolnostima.

Briga za egzistenciju

Upravo briga za egzistenciju bila je najveći razlog zašto se te 2006. medicinska sestra odlučila prijaviti u Big Brother. Njena priča jako je teška. Prema pisanju Glorije, Ana Vrdoljak odrasla je bez roditelja. Naime, njezina majka Katica od svoje treće godine bila je slijepa. Radila je u vinkovačkoj bolnici kao telefonistica, a o kućanstvu je brinula Anina baka Anđa, s kojom su majka i kći živjele. Anin otac Josip obitelj je napustio vrlo brzo nakon rođenja kćeri, baka Anđa se s vezom njezinih roditelja nije slagala.

Foto: Goran  Mehkek/CROPIX

Ostala bez majke, potom i bake

Bio je to početak raspada Anine obitelji. Kada je imala svega sedam godina, majka joj je preminula od tumora na mozgu, a četiri godine kasnije otišla je i baka, koja je bolovala od leukemije. Ana tada ostaje sama, a brigu o njoj preuzimaju susjedi s kojima je živjela otad pa do svoje 18. godine. U Vinkovcima je tako završila srednju medicinsku školu i četiri mjeseca provela stažirajući bez naknade. Teška situacija natjerala ju je da proda stan svoje mame. Tada je otišla u podstanare, radila kao konobarica, mijenjajući radna mjesta i sobe. Prije negoli je otišla u Big Brother, živjela je kod prijateljice u Vukovaru.

Nakon sudjelovanja u BB-u, Ana nije znala što će i kako raditi, no ubrzo joj se nasmiješila sreća pa je, nakon ispovijesti u Gloriji, dobila posao u butiku u centru Zagreba. Dobila je posao, bilo joj je to od egzistencijalne važnosti. Nakon nekog perioda provedenog u Zagrebu, Ana je radila i u casinu kao krupje na moru, boravila neko vrijeme u Pragu te Americi, a potom se vratila nazad. 2016. godine pohvalila se položenim stručnim ispitom kako bi mogla raditi u svojoj struci.

Cijelo to vrijeme ljubav kao da je bila u drugom planu. No, više nije. Zaljubila se i već je neko vrijeme u sretnoj vezi te se skrasila u Zagrebu.

Foto: Goran  Mehkek/CROPIX

big brother

ana vrdoljak

newsletter

Prijavite se na Newsletter