VIDEO: Koncert bez Vase

Balašević u zagrebačkoj Areni propustio desetak hitova i svejedno razvalio


Lada Novak Starčević
27.12.2017.08:45
Balašević u zagrebačkoj Areni propustio desetak hitova i svejedno razvalio
Goran Mehkek/Cropix

sažeto

Problem je s Balaševićem, koji iza sebe ima 40 godina glazbene karijere, da nikad nema dovoljno vremena da izvede sve pjesme koje obožavatelji žele


Lada Novak Starčević
27.12.2017.08:45

Đorđe Balašević opet je držao na nogama cijelu zagrebačku Arenu puna četiri sata, identično kao i lani na isti dan. Problem je s Balaševićem, koji sad već iza sebe ima 40 godina glazbene karijere, da nikad nema dovoljno vremena da izvede sve pjesme koje obožavatelji žele. Tako je ovaj koncert prošao bez Vase Ladačkog, Slow motiona, a čak je propustio i Ne lomite mi bagrenje. 

No, to nije nimalo umanjilo događaj. Uz red priče šarmatnog Đoleta i red pjesama, Arena je uživala u svakoj minuti. Posebno je nasmijao publiku na pjesmi Neki novi klinci. Već uobičajeno mu publika baca na pozornicu male bijele plišane zečiće na stih, a ovaj put je glazbenik naprasno prekinuo pjesmu i rekao 'Sad je dosta, sad ću ja vas gađati'. I pobacao je hrpu plišanaca u publiku.

Vojvođanski kantautor, koji ima brojne društveno angažirane pjesme, ovaj put ih je preskočio uz objašnjenje da su zastarjele. 

"Ne zarezujem ja sponzore, ne promoviram proizvode, promoviram ljude, ne da se bolje prodaju, nego da se nikad ne prodaju", rekao je. 

Odsvirao je nekoliko novih pjesama, koje publika već obožava, a posebno emotivna je bila izvedba pjesme Mati, posvećena Balaševićevoj majci, za koju je rekao da nažalost nije bila niti na jednom njegovom koncertu. 

Pjesmom 'Tvoj neko', odana je dirljiva počast njegovom velikom prijatelju i članu pratećeg benda, violinistu Ignacu Šenu, koji je preminuo u ožujku.

Đorđe Balašević

arena

Baronov bal

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter