Nesretni 'klub 28'

Avicii je godinama patio od depresije koju je 'liječio' alkoholom, ali njegova smrt nije bila nasilna


Ines Madunić
23.04.2018.10:50
Avicii je godinama patio od depresije koju je 'liječio' alkoholom, ali njegova smrt nije bila nasilna
Profimedia

sažeto

Švedski DJ preminuo je u Omanu, a obitelj još ne želi otkriti koji je uzrok


Ines Madunić
23.04.2018.10:50

Omanska policija objavila je kako ne postoji sumnja u nasilnu smrt švedskog DJ-a Aviciija. Pravog imena Tim Bergling, glazbenik je preminuo u petak s 28 godina, a iako su obavljene dvije obdukcije, još se službeno ne zna uzrok smrti.

Avicii je u Omanu bio na odmorus prijateljima, a njegov suradnik Neil Johnson otkrio je kako su mjesec dana prije tragične smrti radili na novoj glazbi.

"Radili smo na novom albumu i bila je to njegova najbolja glazba u posljednjih nekoliko godina. Bio je inspiriran, radio je po 16 sati u studiju na novim pjesmama", rekao je Johnson. Zasad se ne zna hoće li se album dovršiti i objaviti, a posljednju riječ imat će njegova obitelj.

Roditelji i dva brata došli su u Oman po njegovo tijelo te će se uskoro saznati kad će biti sprovod u njegovoj rodnoj Švedskoj.

Avicii je počeo karijeru sa 16 godina, a već s 21 imao je akutni pankreatitis, odnosno akutnu upalu gušterače, i to zbog alkoholizma.

"Bilo je to ludo putovanje. Počeo sam producirati sa 16 godina, a s 18 sam krenuo na turneje. Otad sam se dao sto posto u glazbu. Postojala je i cijena - puno stresa i tjeskobe. Putuješ posvuda, živiš u koferu, dođeš na tulum i posvuda je besplatan alkohol. Bude čudno ako ne piješ. Jednostavno, to ti prijeđe u naviku jer se oslanjaš na alkohol za samopouzdanje i ohrabrenje", rekao je Avicii. Zbog takvog nezdravog načina života 2016. odlučio je prestati ići na turneje kako bi se izliječio.

"Odluka koju sam donio nekima je možda čudna, ali svatko je drugačiji, a za mene je ovo ispravno", rekao je.

Iako je uživao u produkciji glazbe, nikad se nije naviknuo na slavu, a patio je od tjeskobe i depresije koju je onda liječio alkoholom i partijanjem.

"Volim to što radim, ali nikad mi se nije sviđalo biti u centru pozornosti", rekao je svojedobno.

tragedija

depresija

alkoholizam

Avicii

uzrok smrti

klub 28

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter