Konačno stižu!

Australski duo premijerno u Zagrebu: HTRK u krcatoj europskoj turneji konačno dolazi u Hrvatsku


100posto
09.09.2019.14:25
Australski duo premijerno u Zagrebu: HTRK u krcatoj europskoj turneji konačno dolazi u Hrvatsku
HTRK

100posto
09.09.2019.14:25

Publika u Zagrebu po prvi put će čuti australski duo HTRK. Australski bend HTRK osnovan je još 2003. kao trio koji su činili vokalistica Jonnine Standish, basist Sean Stewart i gitarist Nigel Yang. Njihovi rani live nastupi privukli su pažnju Rowlanda S. Howarda, bivšeg gitarista kultnih Birthday Party, koji je producirao njihov debi album ‘Marry Me Tonight’.

Bend ubrzo seli u Europu i niže turneje s bendovima kao što su Liars, Shellac, Yeah Yeah Yeahs, Fuck Buttons i drugi. Nakon tragičnog samoubojstva Seana Stewarta, Standish i Yang nastavljaju djelovati kao duo i 2011. izdaju hvaljeni album ‘Work (work, work)’ za Ghostly International i Blast First Petite. Stvari s tog albuma pojavljuju se i na live mini albumu dijeljenom s Tropic of Cancer, i u remiks verzijama Mika Vainio iz kultnih Pan Sonic.

Iako su se odlučili vratiti u Australiju, duo se povlači u pustinje Novog Meksika za potrebe snimanja sljedećeg albuma. Rezultat je sjajni, meditativni ‘Psychic 9-5 Club’ iz 2014. koji se odmaknuo još korak dalje od sirovih post-punk početaka benda prema atmosferičnom elektroničkom izričaju prožetom dub utjecajima.

Jonnine Standish otada ste mogli čuti na stvarima Powella ili Croatian Amor, a potkraj 2018. HTRK su najavili i novi album singlovima 'Dying of Jealousy' i 'Drama'.

‘Venus in Leo’ je snimljen prošle godine u Melbournu i izlazi ovog kolovoza, kada duo kreće na europsku turneju u sklopu koje ima zakazan, primjerice, nastup na Berlin Atonal, ali i – premijerni koncert u Zagrebu! Nastupaju u Močvari, u srijedu 11. rujna, s početkom u 20 sati.

Večer otvara mladi producent Igen sa svojim prvim live nastupom. Pravim imenom Igor Cvitković, ovaj producent uz Filipa Šćekića (SZCH) i Strahinju Arbutinu čini jednu trećinu popularne domaće etikete low income $quad. Upravo za LI$ izdao je debi ‘Asymmetricland’, a prošle godine i selektirao odličnu LI$013 kompilaciju koja donosi selekciju regionalnog ambient talenta.

Jednako svježa selekcija očekuje se i od Mormorasmora, rezident DJ-a Žive muzike koji zatvara večer svojim prepoznatljivim elektro/technopop setom.

Promo / Vizual by Paula Šobat

koncert

Močvara

HTRK

newsletter

Prijavite se na Newsletter