Dva tjedna nakon tragedije

Ariana Grande, Justin Bieber, Katy Perry, Coldplay i drugi nastupit će za manchesterske žrtve


Dolores Drvodelić
30.05.2017.21:10
Ariana Grande, Justin Bieber, Katy Perry, Coldplay i drugi nastupit će za manchesterske žrtve
Profimedia

sažeto

Nakon što je na njenom koncertu u Manchesteru izveden teroristički napad, pjevačica Ariana Grande odlučila je nastupiti ponovno u tom gradu, zajedno s brojnim drugim zvijezdama


Dolores Drvodelić
30.05.2017.21:10

Ariana Grande, Justin Bieber, Katy Perry i Coldplay samo su neki od velikih glazbenih zvijezda koje su potvrdile svoj nastup na humanitarnom koncertu u Manchesteru, koji će se održati dva tjedna nakon velike tragedije. Podsjetimo, za vrijeme Arianinog koncerta, izveden je teroristički napad u kojem je poginulo 22 mahom mladih ljudi, a još pedesetak ljudi je ozlijeđeno, od kojih 17 kritično.

Humanitarni koncert pod nazivom "One Love Manchester" održat će se u prostoru s kapacitetom za 50 tisuća ljudi, pa se nadaju prikupiti bar dva milijuna funti, koje će biti namijenjene žrtvama i obiteljima žrtava stravičnog napada.

Profimedia

Koncert će prenositi televizija BBC, kao i radio, a očekuje se velik odaziv.

Iako je Grande nakon tragedije stopirala svoju aktualnu turneju, pod nazivom "Dangerous Woman", a u sklopu koje je trebala održati još dva nastupa u O2 Areni u Londonu, pjevačica se ipak odlučila vratiti u Manchester i nastupiti zajedno s kolegama.

Po povratku kući nakon tragedije, na svom je Twitteru objavila: "Slomljena sam. Iz dubine duše, jako mi je žao. Nema riječi kojima to mogu iskazati."

Organizatori se nadaju da će koncertom ujediniti naciju i odati pravu počast žrtvama i njihovim voljenim osobama.

Iz britanske policije potvrdili su kako na istrazi radi oko tisuću službenih osoba, a kako ostvaruju dobar napredak. Do sad su uhitili 16 osoba, a od njih su sumnji oslobođene dvije osobe.

teroristički napad

Justin Bieber

Katy Perry

Ariana Grande

Manchester

terorizam u Manchesteru

Coldplay

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter