Sretan rođendan!

Anthony Hopkins ima 80: 'Volim život, jer što još imamo osim toga?'


Ines Madunić
31.12.2017.10:45
Anthony Hopkins ima 80: 'Volim život, jer što još imamo osim toga?'
Getty Images

sažeto

Legendarni glumac 31. prosinca slavi svoj rođendan, a mi se prisjećamo njegovih mudrih citata


Ines Madunić
31.12.2017.10:45

Sir Anthony Hopkins jedan je od onih glumaca koje je teško ne voljeti. Njegov talent i izvrstan izbor uloga tijekom desetljeća karijere često su nas oduševljavali. Hopkins je rođen u Walesu, u radničkoj obitelji, a kad je studirao glumu u Londonu zapazio ga je Laurence Olivier i pogurao njegovu karijeru. Hopkinsa se često naziva jednim od najvećih živućih glumaca, a glumio je u više od stotinu filmova i serija. Za ulogu Hannibala Lectera u "Kad jaganjci utihnu" dobio je Oscara, a osvojio je i tri BAFTA nagrade i dva Emmyja te ga je britanska kraljica Elizabeta II imenovala vitezom 1993. godine.

Umiremo od previše razmišljanja. Polako se ubijamo razmišljajući o svemu. Misli. Misli. Misli. Nikad ne možeš vjerovati ljudskom umu. To je smrtna zamka.

Moja filozofija je: nije moja briga što ljudi govore i misle o meni. Onakav sam kakav sam, bavim se time čime se bavim. Ne očekujem ništa i prihvaćam sve. Život je tako puno lakši.

Drago mi je da više nisam mlad. Ne želim sve počinjati ispočetka.

Život je prekratak da bismo se zamarali tuđim nesigurnostima.

Volim život, jer što još imamo osim toga?

Vjerujem da, kad stvari radimo bez straha možemo napraviti sve. Dok god se ne brineš oko posljedica...

Zašto voljeti kad gubitak toliko boli? Nemam više odgovora. Imam samo svoj život. Sadašnja bol je dio tadašnje sreće.

Imam režim vježbanja. Svaki dan tri minute trčim na pokretnoj traci, zatim legnem, popijem čašu votke i zapalim cigaretu.

Zdrav način života za mene znači sprijateljiti se sa zvijeri koja je unutar nas samih. To ne znači da ćeš postati zvijer, samo ćeš znati njezinu sjenu, tamnu stranu ljudske prirode. Zabavi se time, tako ćeš saznati sve o sebi.

Svi smo produkt okolnosti, i svi smo dobri i zli. Npr., kad si strašno gladan, učinit ćeš sve da preživiš. Mislim da je stvar koja je najviše zla na ovom svijetu osuda, grijeh neznanja.

Pokušajte se ne zamarati time. Živjeti u trenutku je duhovna stvar. Nemojte čekati rezultate, oni će se sami dogoditi. To je u božjim rukama - ostatak je ego. I kako sam naučio tijekom godina, to nema nikakve veze sa mnom. Moj život nije moja stvar.

star vibes

glumac

rođendan

citati

Anthony Hopkins

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter