Ponovno rođeni

Ante Cash odrekao se svojih starih pjesama kad je otkrio Boga, a Nina Badrić pronašla je utjehu u vjeri


Ines Madunić
08.05.2018.11:30
Ante Cash odrekao se svojih starih pjesama kad je otkrio Boga, a Nina Badrić pronašla je utjehu u vjeri
Neja Markičević/Cropix

sažeto

Mnogi slavni u posljednjih nekoliko godina progovorili su o ponovnom otkrivanju vjere i okretanju Bogu


Ines Madunić
08.05.2018.11:30

Reper Ante Cash proslavio se pjesmom "U ime Oca i novca", u kojoj kritizira Crkvu, no danas se svojih stihova odriče. Razlog je što je prije četiri godine ponovno otkrio vjeru u Boga pa danas kaže kako je bio nesretan.

"Polako počneš shvaćati da si išao krivim putem, imao krive uzore, da si u životu pratio nekakve krive rijeke. U početku te rijeke izgledaju vrlo zanimljivo i zabavno, a onda te kasnije ne dovedu nigdje. Bilo je tu pretjeranih izlazaka, alkohola, svega i svačega", rekao je za InMagazin nedavno. Danas se posvetio nekim drugim stvarima i vjeruje kako "Bog ima savršen plan za sve, samo ga treba slušati", kao i da je vjera u Boga cool.

 

Na maximir s ovim ubuduće 👀 ❤️ #progledajsrcem

A post shared by Ante Cash (@antecash) on Apr 25, 2018 at 5:26am PDT

"Danas sam ponovno rođen", kaže Ante.

Puno otvoreniji i detaljniji oko svog obraćanja bio je Marin Ivanović Stoka. Jedan od najžešćih repera na domaćoj sceni danas iskreno priča o ovisnosti o drogama koja ga je dovela do ruba.

"Kad se sjetim svega toga, brije i droga, preživio sam mrak uz pomoć dragog Boga, Gospa me je vratila, a bio sam mrtav. Hodao sam poljima dugih bijelih crta. Pukotine na cestama bile su mi druške, kockice, vagice, repetirane puške... Samo ljubav i pozitiva", stihovi su njegove nove pjesme. Boga je ponovno otkrio u komuni gdje se liječio od ovisnosti i danas je, kaže, zahvalan za tu priliku koja mu je pružena.

"Od davnih dana sam bio u rapu i u ovisnosti, a danas, evo, možda Bog želi da posvjedočim novim generacijama tu priču i da možda šačica klinaca izabere ispravni put poučena tom ispovijedi", rekao nam je Stoka, koji je o svojoj 18-godišnjoj ovisnosti napravio i kazališnu predstavu.

"Ja mislim da je duhovnost najvažnija stvar jer neka ta naša začepljenja i sve svakako su uvijek skrivena u našem duhu, naša prošlost, naše djetinjstvo... Za otići tamo nam svakako treba molitva, meditacija i takve stvari, tu ne možeš staviti ruku i izvući to van i završiti. Moraš se dobro pomoliti za to, naučiti se moliti, naučiti ovladati svojim silama i uz pomoć Duha Svetoga otići na mjesta gdje su skriveni svi ti kompleksi, začepljenja, strahovi i sve ostalo", kaže Stoka.

Potpuno je okrenuo svoj život. Prvo je pronašao posao na gradilištu, zatim pokrenuo svoju glazbenu karijeru i imao nekoliko uspješnih koncerata. Stoka je pronašao i ljubav te će uskoro pred oltar.
"Smatram da Bog vrati stostruko ako radiš dobro. Vidim to svaki dan, u zdravlju mojih roditelja i mene, a i u svojoj predivnoj curi. Ona je prekrasna, puno se smijemo, idemo zajedno na vjeronauk. Skupa smo već pola godine, lijepo nam je, imamo zreli, lijepi odnos. Ona je vrlo konkretna žena koja ne dopušta propuste i to me veseli jer me malo podsjeća na komunu", rekao je za Story nedavno.

U njegovom putu potpuno ga podržava i prijateljica i kolegica Nina Badrić. Ona mu se i pridružila na povratničkom koncertu u zagrebačkoj Tvornici prošle godine. Nina je prije nekoliko godina pronašla utjehu u vjeri i rado o tome priča. Kaže kako je u molitvi pronašla svoj smisao života.

"Molitva mi pomaže da ostanem jaka, pribrana i sretna osoba. Vjera me naučila beskompromisnom davanju i svaki dan se trudim biti ponizna i početi dan sa zahvalnošću. Možda je to čak pronašlo i mene prije nešto više od 10 godina, kada te više svijet kao takav ne može zadovoljiti maksimalno. Uvijek fali onaj mali dio gdje kažeš OK, ali nešto nije potpuno. Jednostavno, ja kao čovjek lakše se nosim uz nekoga tko mi stoji za leđima", rekla je za Novu TV.

 

#qoutesoftheday 💪🏻 #life #faith #truth💯 #jesus 👆🏻🙏🏻❤️

A post shared by Nina Badric (@badrich) on Feb 18, 2018 at 1:21pm PST

Kao i Nina, Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac karijeru su započele u devedesetima, a u jednom su trenutku jednostavno postale nezadovoljne i nesretne. Marija kaže kako joj je život promijenio odlazak na duhovnu obnovu kod Zlatka Sudca.

"Otišla sam na seminar vrlo cinično i kritično da vidim što se meni može dogoditi. Uporno govorim da sam doživjela puninu božje ljubavi, onu iskrenu duboku ljubav koju ti ne može pružiti ni roditelj ni dečko ni cura ni muž. Punina ljubavi, božje ljubavi, da te voli baš takvu kakva jesi", rekla je Marija Husar Rimac, koja je i svog supruga upoznala na duhovnoj obnovi.

Ona i sestra Ivana tradicionalno su odgojene, ali nisu bile ozbiljnije u vjeri sve do prije desetak godina. Nakon što se Marija vratila preporođena, njezinoj sestri bila je čudna.

Vojko Bašić/Cropix

"Gledala sam ju kao nekog vanzemaljca i govorila sam joj, vrati se ti, nisi moja sestra, vrati se. Ono što me najviše iritiralo je to što je bila sretna, za mene i za moj ukus je bila presretna, ali nakon nekog vremena mi se počelo sviđati jer to nije bila gluma", priznala je Ivana Husar Mlinac, pa je i ona probala.

"Doživjela sam predivan kontakt s Bogom i bitne stvari prepustila u Njegove ruke. Osnovala sam obitelj i počela živjeti realnijim životom. U svim neuspjesima zapamtite da Bog nikad ne kaže ne. Bog kaže jednu od ove dvije stvari: 'Ne sada' ili 'Imam bolju ideju za tebe'. I zato ne brinite. Radite, gradite, trudite se i prepustite Mu velike stvari", rekla je svojedobno za Story Ivana.

Danas obje sestre pjevaju duhovnu glazbu, uz ostale projekte na kojima rade.

Duhovna obnova pomogla je i Sanji Doležal. Ona se vjeri ponovno okrenula na seminarima fra Zvjezdana Linića, a molitva joj je pomogla da preboli gubitak supruga.

"Nekad sam jača, nekad slabija... Ali, znam da postoji smisao. Vjera mi pomaže u svemu, sigurno me održava na nogama i nakon gubitka mojeg životnog partnera i najboljeg prijatelja, mojeg supruga. Nije lako, ali u vjeri imam utjehu i nadu", rekla je Sanja.

Nina Badrić

vjera

religija

Marin Ivanović Stoka

Sanja Doležal

Ante Cash

Ivana Husar

Marija Husar

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter