Počeo je u Voiceu, sad ima prvi singl

Alen: Najveća želja mi je otpjevati duet s Gibonnijem


Ines Madunić
28.07.2017.12:10
Alen: Najveća želja mi je otpjevati duet s Gibonnijem
Screenshot

sažeto

Alen Đuras objavio je svoj prvi singl "Dotakni mi lice", a sigurno ga se sjećate iz showa The Voice, gdje ga je 'trenirao' Jacques


Ines Madunić
28.07.2017.12:10

Mladi i iznimno talentirani glazbenik i pjevač Alen Đuras objavio je videospot za debitantski singl "Dotakni mi lice" na svom YouTube/VEVO kanalu. Pjesma je u manje od dva tjedna od radijske premijere ušla u nacionalnu listu TOP 40, što je samo još dokaz više da se radi o odličnom početku karijere koju je započeo nakon finala showa The Voice - Najljepši glas Hrvatske. Koliko je show značio za njegovu karijeru, kako je odabrao suradnike i još nekoliko detalja Alen nam je otkrio u nekoliko odgovora.

Koliko je show The Voice značio za vašu karijeru?
Glazbeni show The Voice mi je dosta pomogao da ostvarim svoj san - da se primarno bavim glazbom. Veliko je to iskustvo, vrlo profesionalno okruženje, iznimna podrška Jacquesa – cijenim to iskustvo i priliku. Odmah poslije The Voice-a su mi se otvorili novi projekti, od manjih nastupa do velikih angažmana na nacionalnoj televiziji s vrhunskim glazbenicima, pa čak mjuzikli. Bez imalo zadrške mogu reći da sam jako zadovoljan.

Kako ste se odlučili za odabir suradnika za debi singl i kako je suradnja prošla?
Moja diskografska kuća Universal Music Hrvatska me spojila s producentom i autorom Sinišom Reljićem, jako smo dobro kliknuli, shvatio je što tražim i ponudio mi pravu pjesmu. Sa Sinišom je stvarno bilo veliko zadovoljstvo raditi, siguran sam da ćemo još surađivati.

Nedavno ste objavili i spot za "Dotakni mi lice", koja je pozadina snimanja spota?
Spot smo snimili u Zagrebu, pozadina je Jarun, haha. Iskreno, toliko sam bio zauzet u tjednima pred izlazak pjesme, bio sam na Eurosongu i odmah nakon u vrlo intenzivnom angažmanu naše javne televizije da i sam ne znam kad smo stigli i spot snimiti tj. objaviti.

Čime se bavite osim glazbom?
Glazba je prioritet i kako sam rekao - na sreću se mogu njome primarno baviti, a sve ostalo su slobodne aktivnosti. Volim plivati i trčati. To me opušta.

Koja je bila vaša uloga na ovogodišnjem Eurosongu i kako je cijeli projekt prošao?
Na Eurosongu sam imao ulogu pratećeg vokala. Opet, intenzivan rad u profesionalnom okruženju, I uz to jako lijepo iskustvo koje ću pamtiti cijeli život. Sve je prošlo jako dobro, i svi smo bili dobre volje i puni snage da pokažemo što možemo.

Kakvi su vam planovi za bližu budućnost što se glazbe tiče?
Uvijek radim korak po korak. Kad radim pjesmu, želim biti 100 posto fokusiran na nju, ne razmišljam o drugim stvarima, ali čim smo je ‘izbacili’, radim dalje. To znači i da trenutku kad smo objavili debitantsku pjesmu već intenzivno razmišljamo i uskoro počinjemo raditi na drugom singlu.

Što mislite o estradi u Hrvatskoj?
Na Hrvatskoj estradi ima svega, za svakog slušatelja po nešto.

S kim bi od kolega najviše htjeli surađivati i zašto? 

Volio bih surađivati s Gibonnijem, to mi je velika želja jer ga slušam i pratim otkad znam za sebe.

pjesma

pjevač

singl

The Voice

Alen Đuras

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter