Važno je potražiti pomoć!

'Ako sam ja još živa, onda stvarno mislim da nikome ne može biti loše!' Ella Dvornik progovorila o svemu što je prošla tijekom odrastanja


Barbara Marinović
07.06.2019.11:00
'Ako sam ja još živa, onda stvarno mislim da nikome ne može biti loše!' Ella Dvornik progovorila o svemu što je prošla tijekom odrastanja
Foto: Marko Todorov / CROPIX

sažeto

Ella Dvornik i Jelena Veljača samo su neke od javnih osoba koje su se odazvale akciji 'Plavog telefona'


Barbara Marinović
07.06.2019.11:00

'Ja tako nekome ne mogu savjetovati što da napravi, osim možda da vrijeme liječi sve rane. Ali ono što je najbitnije je da ako želiš da ti se nešto promijeni u životu moraš napraviti prvi korak, a taj prvi korak može biti da nazoveš Plavi telefon. Ili da razgovaraš s prijateljicom ili napisati nešto u grupi #spasime. Tako možeš dobiti dobar savjet, pozitivan komentar, motivaciju... Najbitnije je reći nekome da imaš neki problem i onda vidjeti što se događa dalje', rekla je Ella Dvornik kada je nedavno sudjelovala u akciji 'Zvijezde na Plavom telefonu'.

Akcija je to kojom ekipa 'Plavog telefona' promovira svoju Liniju pomoći i njihovog besplatnog savjetovališta Otvorena vrata. Odazvali su se akciji brojni celebrityji, Ella Dvornik bila je prva koja se javljala, proteklog tjedna napravila je to i Jelena Veljača. Građansku odgovornost je oduvijek smatrala važnom, a brigu za one ugrožene i usamljene osjeća bitnom još od djetinjstva.

Tomislav Kristo / CROPIX

'I da ako sam ja još živa i dobro nakon svih članaka koji su izašli o meni, onda stvarno mislim da nikome ne može biti loše. Osim toga mislim da ljudi previše žive u trenutku jer život je puno duži i puno ljepši i da neke stvari koje se sada čine loše ne moraju biti loše', dodala je Dvornik kada su je pitali što bi poručila mladima koji se bore s nekim od problema u odrastanju.

Osim Jelene i Elle, čijem smo humanitarnom aktivizmu i sami svjedočili, akciji su se odazvale i Ivana Paradžiković, Mia Dimšić, Dino Jelušić i Tara Thaller, a za sljedeći tjedan planirana je i mlada pjevačica Maja Bajamić.

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Važnost 'Plavog telefona' nemjerljiva je za one koji ne znaju kako dalje. Uz tridesetak volontera, koji prolaze selekcije i edukaciju za rad na Liniji pomoći, u rad Plavog telefona uključeni su i brojni stručni suradnici - psiholozi, socijalni pedagozi, socijalni radnici, sociolozi, liječnici te psihijatri. Udruga Plavi telefon osim Linije pomoći i Savjetovališta provodi i 10-ak raznih edukativnih programa i projekata za djecu, mlade i odrasle osobe. O udruzi više možete saznati na njihovoj službenoj stranici te društvenim mrežama.

Ella Dvornik

Jelena Veljača

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter