VRHUNSKI JUDO

Zagreb među tri završne stanice u olimpijskim kvalifikacijama za Tokio

Lara Cvjetko EP Lisabon 2021.

Dok je Grand Prix Zagreb postao sinonim za vrhunski judo u jesenskom periodu, a Europski kadetski kup najuspješniji europski turnir za kadete, u 2021. godini Zagreb European Open bit će još jedan važan turnir u olimpijskim kvalifikacijama za Tokio.

Još je manje od 90 dana do najvećeg sportskog događaja u četverogodišnjem ciklusu. Kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, u kojima se judo vraća kući, za judašice i judaše nude još tri turnira. Još tri prilike za plasman među najbolje koji će nastupiti na olimpijskom turniru.

Prva prilika je Zagreb European Open (subota 1. i nedjelja 2. svibnja, Dom sportova, dvorana 2), na kojem će nastupiti 550 natjecatelja iz 35 država. Organizacija vrhunskih judo natjecanja u Hrvatskoj je već pokazala iznimnu razinu epidemioloških mjera. Tako će više od tisuću gostiju iz Europe biti smješteno u zagrebačkom "bubbleu", na relaciji hotela Westin i Sheraton te dvorane Dom sportova, u kojem će svakih 48 sati odraditi PCR test, a već za dolazak u Hrvatsku potrebna su dva negativna PCR testa.

Zbog epidemioloških mjera turnir će proći bez posjeta gledatelja, uzvanika i govora na službenom otvaranju, a 25 hrvatska judaša i 17 hrvatskih judašica bodrit će njihovi treneri te kolegice i kolege iz reprezentacije.

Najjača hrvatska imena su Lara Cvjetko (do 70 kg), 5. s nedavnog Europskog seniorskog prvenstva, te Marko Kumrić (do 100 kg). Cijelo natjecanje, koje oba dana počinje u 9 sati, pratite uživo na livestreamu www.eju.net

Za sva pitanja i dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Bruno Blumenschein

glasnogovornik Hrvatskog judo saveza

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

091/6300-085

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:16