Sutrašnji Ironkids kao uvertira u triatlonski spektakl

Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč

Ironman

 Manuel Paljuh/

Samo nas dan dijeli od vikend spektakla u porečkom sportskom raju – Zelena Resortu, jer se osim Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč - Istra – Hrvatska, i ove godine organizira side event- IRONKIDS utrke! I to pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.

‘‘Manifestacije poput Ironkids utrka promoviraju sport među najmlađima i njihovim roditeljima te usmjeravaju djecu aktivnom i zdravom načinu života. Podržavajući porečki Ironkids, Hrvatski olimpijski odbor dodatno šalje poruku i o važnosti dostupnih sportskih sadržaja za djecu od najranije dobi‘‘ – poručuje Hrvoje Balen, direktor Ureda za sportske programe na lokalnoj razini HOO-a.

image

Ironman

Manuel Paljuh/

Djeca će biti raspoređena po dobi, u pet kategorija, o čemu će ovisiti i duljina staze koju će trčati, od 400 metara za petogodišnjake do 2000 metara za četrnaestogdišnjake. Kao dodatni vjetar u leđa očekujemo i ove godine sjajnu atmosferu i glasnu podršku gledatelja i to ne samo roditelja! Kao i lani, dječje utrke održat će se dan uoči najvećeg triatlona u ovom dijelu Europe u organizaciji Plave Lagune, dakle, u subotu 14.listopada 2023. s početkom u 11 sati. Startnine su osigurane!

image

Ironman

Antonio Paljuh/

Vrhunac vikenda očekuje nas u nedjelju, 15. listopada kad se održava najveći triatlon u ovom dijelu Europe. ‘‘Ove godine utrka je u potpunosti rasprodana te će se u nedjelju natjecati 1500 rekreativnih triatlonaca iz 56 zemalja sa šest kontinenata. Utrka počinje u 8 sati ispred hotela Parentium u Zelena Resortu, dionicom plivanja, zatim se ide na biciklističku trasu koja će većim dijelom voditi preko zatvorenog Istarskog ipsilona te posljednja trkačka dionica u dva kruga do centra Poreča i natrag do Zelena Resorta. Ovoga puta imat ćemo i veliki Red Bull energy station u blizini Carinskog gata, gdje će se trkači okretati tako da će i sam centar grada biti dosta živ. ‘‘ – zaključuje Goran Vrus, direktor utrke.

image

Ironman

Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj/

A Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč jedan je od najprestižnijih evenata Plave Lagune i njezinog tek predstavljenog brend energizera – Plava Laguna Sport. To je jasan znak i potvrda opredjeljenja Plave Lagune prema sportu, kako prema razvoju sportske infrastrukture, tako i prema sportskim događanjima koja su važna za produljenje sezone, kao i održivi turistički razvoj destinacije.

„Zahvaljujući upravo viziji koja u Plavoj Laguni postoji već više od 65 godina mi danas imamo veliki broj nogometnih i teniskih terena, te imamo vlastite dvorane za dvoranske sportove, imamo teniski centar i stadion u Umagu. Kroz brend Plava Laguna sport dodatno se obvezujemo da će ulaganja u sportsku infrastrukturu i dalje bitne sastavnice poslovanja Plave Lagune te da ćemo biti pravi domaćini“, naglašava Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

image

Ironman

Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj/

Vidimo se u Zelena Resortu na Ironkidsu i odavno rasprodanom Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, dan kasnije, 15.listopada!

Događanje podržavaju Plava Laguna, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Ministarstvo turizma i sporta, Bina Istra i drugi sponzori kao što su Podravka, Kala, Cedevita, Zagrebačka pivovara.

Za više informacija zapratite naše društvene mreže Facebook i Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:34