Opatija - savršen izbor za doček Nove godine

Blagdanska atmosfera, vrhunska gastronomska ponuda i izvrsna glazba samo su dio opatijske adventske bajke, a bogat novogodišnji program Opatiju čini idealnom destinacijom za ispraćaj stare 2023. godine.

Winter garden

 Anton Unković

Advent u Opatiji i ove je godine osvojio srca brojnih domaćih i inozemnih gostiju, a bogat program oduševio je i „velike i male“. Kao savršeno mjesto za druženje s dragim ljudima Advent je „ukrasio“ najsvečaniji dio godine i uvest će nas u novu, 2024. godinu.

image

Opatija Advent

Vasja Pinzovski

U Opatiji će se stara godina ispratiti na više lokacija na otvorenom, a zabava započinje već u jutarnjim satima, u nedjelju 31. prosinca. Od 10 sati na Plaži Tomaševac se tradicionalno obilježava „Zadnje polne va Opatije“ uz nastup grupe Kantridersi, dok će mališani svoj doček imati na Maloj sceni Ljetne pozornice, gdje ih od 11 sati čeka klizanje, ples, animatori i dobra glazba. U isto vrijeme, na Slatini, točnije na potezu od hotela Savoy do Ville Madonna, počet će novogodišnji Xmas Street Party uz DJ-eve i trajat će do kasno u noć. Točno u podne u Parku Angiolina nastupit će Iman Acoustic Trio, a od 13 sati Nova godina će se čekati u Winter Garden-u, ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, uz živu glazbu i DJ-a koji će posjetitelje zabavljati do ranih jutarnjih sati. Od 21 sat na Ljetnoj pozornici će se staru godinu ispratiti uz hitove 70-ih, 80-ih i 90-ih, a u isto vrijeme počinje i središnja novogodišnja proslava na gradskoj tržnici uz izvrsne zabavljače: Night Express, Maura Staraja & La Bandu i Šajetu. Glazbeni programi i novogodišnji dočeci održavat će se i u opatijskim hotelima, restoranima i kavanama. Glavna prometnica, od skretanja prema hotelu Ambasador do skretanja za opatijsku luku bit će zatvorena za sav promet od 18 sati do 5 sati ujutro.

image

Opatija Advent

Anton Unković

U ponedjeljak, 1. siječnja točno u 12 sati, gradonačelnik Fernando Kirigin će na Slatini uputiti svoju novogodišnju čestitku svim okupljenim Opatijkama i Opatijcima kao i mnogobrojnim gostima Opatije uz zvukove Puhačkog orkestra Lovran, a uslijedit će tradicionalno novogodišnje kupanje u „režiji“ Opatijskih kukala, koje će pratiti Dino Antonić Trio te novi kum Opatijskih kukala, Dražen Turina Šajeta.

image

Ljetna pozornica

Anton Unković

Pozivamo Vas da Novu godinu dočekate u Opatiji i postanete dijelom izvrsne blagdanske atmosfere!

image

Opatija Advent

Zoran Bakić

Više informacija potražite na https://www.visitopatija.com/advent-u-opatiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:35