Napoleon izgleda maestralno u novom traileru filma

Ridley Scott donosi novi povijesni spektakl u kina

promo Napoleon

Idućeg mjeseca, 23. studenog, u kina nam napokon dolazi dugo očekivani povijesni spektakl o usponu i padu jedne od najvažnijih povijesnih ličnosti – cara Napoleona Bonapartea. Prema nekima državni inovator i vojni genije, a prema nekima kontroverzni tiranin i beskrupulozni diktator, nitko ne može poreći utjecaj koji je Napoleon imao na modernu povijest Europe.

Napoleona su na ekrane htjeli dovesti i Stanley Kubrick i Steven Spielberg, no to je na kraju pošlo za rukom hvaljenom Ridleyu Scottu, triput nominiranom za Oscara, koji je tek nakon što je pogledao Joaquina Phoenixa u Jokeru (2019.) znao da je pronašao posljedni dio slagalice kako bi ova epska priča napokon zaživjela na velikom ekranu!

Drugi trailer filma pokazuje ambicioznost i opseg Ridleya Scotta prilikom režiranja prizora pobune, koronacije i masovnih bitaka te još više daje uvid u nestabilnu, nesvakidašnju ličnost čovjeka koji je iz ničega postao carem. Film prati Napoleonov uspon do carske moći kroz njegovu turbulentnu vezu s njegovom voljenom caricom Josephine, vizionarske ratne kampanje i okrutne taktike protiv političkih neprijatelja…

image

promo Napoleon

image

promo Napoleon

Projekt vodi fenomenalni Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Thelma&Louise, Gladijator, Hannibal, Pad crnog jastreba, Američki gangster, Marsovac, The Last Duel, nadolazeći Gladijator 2), a tko može bolje utjeloviti nesvakidašnju i kontroverznu megalomansku ličnost nego Oskarovac Joaquin Phoenix (car Komod iz Gladijatora, Znakovi, Walk the Line, Her, Joker).

image

promo Napoleon

Njegovu dragu Josephine glumi Vannesa Kirby (filmski serijali Nemoguća misija, Brzi i žestoki, serija Kruna), a scenarij potpisuje David Scarpa koji je nakon suradnje s Ridleyom Scottom na filmu All the Money in the World, duboko zagrizao u pisanje povijesnih spektakla – filmovi Napoleon, Gladijator 2 i Kleopatra te serija Londongrad za HBO, o Aleksandru Litvinenku koji je umro od posljedica trovanja, s velikom sumnjom umješanosti samog Vladimira Putina…

image

promo Napoleon

image

promo Napoleon

Idući mjesec, 23. studenog, u kina i na IMAX ekrane dolazi Napoleon, epski povijesni spektakl s fenomenalnom filmskom ekipom i spektakularnom pričom koju morate pogledati u kinima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:02