LAUFEN postaje dio ekipe Alinghi Red Bull Racing na 37. America‘s Cup regati

Trening AC75 u Barceloni: Švicarski brend kupaonskih rješenja LAUFEN podržava Alinghi Red Bull Racing Team na ovogodišnjoj America‘s Cup regati kao službeni sponzor.

 © Samo Vidic/Alinghi Red Bull Racing/Red Bull Content Pool/

Švicarski brend LAUFEN podržava Alinghi Red Bull Racing Team u ovogodišnjoj America‘s Cup regati. Ovaj prestižni jedriličarski trofej smatra se najstarijim sportskim trofejem na svijetu i redovito privlači milijunsku publiku.

S Alinghi Red Bull Racing ekipom Švicarska se vraća u America‘s Cup nakon petnaest godina pause i spektakularnih pobjeda 2003. i 2007. Ekipa ARBR će se natjecati i u "Youth & Puig Women‘s America‘s Cupu".

Partnerstvo s Alinghi Red Bull Racingom označava prvo sudjelovanje tvrtke LAUFEN u međunarodnom elitnom sportu. Michel Hodara, sugeneralni direktor Alinghi Red Bull Racinga, oduševljen je suradnjom: "Osim važne zajedničke teme ‘vode‘ i naših švicarskih korijena, također dijelimo entuzijazam za inovacije, dizajn i savršenstvo."

Danas, kao i prije 170 godina, America‘s Cup nastavlja pomicati granice onoga što ljudi I tehnologija mogu izvesti. Najnovija generacija visokotehnoloških trkaćih jedrilica četiri je puta brža od vjetra. S vode ih podižu hidrogliseri i u letu postižu brzine do 100 km/h. Kako bi iz jedrilica izvukli maksimum, odjel dizajna Alinghi Red Bull Racinga blisko surađuje s Red Bullom, pokretačkom snagom u globalnom sportu.

Takav timski duh nadahnjuje i Marca Viardota, direktora marketinga i dizajna Roca Grupacije, matične tvrtke LAUFEN brenda: "Koncentrirani rad ka zajedničkom cilju je ono što čini America‘s Cup tako fascinantnim. Rad s vodećima u njihovim disciplinama također nas nadahnjuje da postignemo čak i više razine učinka i inovacija u našoj vlastitoj industriji."

image

Krupni plan AC75.

© Samo Vidic/Alinghi Red Bull Racing/Red Bull Content Pool/

LAUFEN pokreće jedinstveni program gdje s kupcima i partnerima dijeli fascinaciju jedrenjem. To uključuje organizirane događaje, službenu LAUFEN ekipnu odoru i posjete bazi tima Alinghi Red Bull Racing, u Barceloni, gdje je VIP kupaonica opremljena LAUFEN proizvodima.

Matična tvrtka Brenda LAUFEN, obiteljska tvrtka Roca Group, sa sjedištem u Barceloni već više od 100 godina, također je partner jedriličarskog tima.

image

LAUFEN je ekskluzivno opremio VIP kupaonicu za članove uprave u bazi tima Alinghi Red Bull Racing u Barceloni. To uključuje proizvode iz ILBAGNOALESSI kupaonske kolekcije i Cleanet Riva tuš WC.

© Laufen/

America’s Cup

America‘s Cup je najstariji sportski trofej na svijetu.

Legendarni srebrni pehar (također poznat kao Auld Mug) prvi put je dodijeljen 1851. New York Yacht Club držao je trofej 132 godine – što je najdulji pobjednički niz u sportu – prije nego što ga je 1983. osvojio tim iz Australije. Od tada su America‘s Cup osvajali samo timovi iz Sjedinjenih Država, Novog Zelanda i Švicarske. Švicarska je jedina europska zemlja koja je ikada osvojila ovaj prestižni trofej.

Nakon Svjetskog nogometnog prvenstva i Olimpijskih igara, America‘s Cup zauzima treće mjesto po gledanost u svijetu.

Na 37. America‘s Cup regati 2024. pet će se nacija natjecati protiv trenutnog branitelja naslova, odnosno Defendera, ekipe Emirates Team New Zealand: uz švicarski tim, to su Francuska, Italija, Velika Britanija i SAD. Jedrilica 37. izdanja je klase AC75, 23 metra dugačak jednotrupac koji je korišten tijekom prethodnog izdanja.

Po prvi put u povijesti organizirat će se Women‘s America‘s Cup, uz treće izdanje Youth America‘s Cupa, okupljajući najbolje sportašice i mlade sportaše iz cijelog svijeta u klasi AC40 One Design.

America’s Cup kalendar:

22. – 25. kolovoza Preliminary Regatta

29. kolovoza – 7. listopada Louis Vuitton Cup

17. – 26. rujna Youth America’s Cup

5. – 13. listopada Puig Women’s America’s Cup

12. – 27. listopada 37th America’s Cup Match

O brendu LAUFEN

Švicarski proizvođač LAUFEN omogućuje kupaonska iskustva za dušu i tijelo od 1892. Tvrtka danas nudi holistički pristup kupaonskim rješenjima s fokusom na održivost, odličan dizajn, inovacije i tehnološko vodstvo koje proizlazi iz duge tradicije visokokvalitetne izrade. Sa svojom vizijom kupaonice kao životnog okruženja, sve u LAUFENU, od keramičkih proizvoda I slavina do kada, namještaja, ogledala, dodataka, pa čak i instalacijskih sustava i skrivenih elemenata, je inovativno je, jedinstveno i estetski privlačno.

Sjedište LAUFENA nalazi se u Laufenu, gradu u blizini Basela. Tvrtka posjeduje šest proizvodnih lokacija u srednjoj Europi.

image

Gotovo jednako dinamičan kao jedna od trkaćih jahti na regati America‘s Cup: umivaonik "Tuna" u mat bijeloj boji iz ILBAGNOALESSI kupaonske kolekcije tvrtke LAUFEN.

© Laufen/

O Alinghi Red Bull Racing timu

Nakon više od desetljeća izbivanja iz regate, Alinghi, jedno od najdinamičnijih imena u povijesti natjecanja, vraća se u borbu za najveću čast u jedrenju. Višestruki pobjednik udružuje snage s Red Bullom, pokretačkom snagom u globalnom sportu, kako bi stvorio novi tim: Alinghi Red Bull Racing.

Tim plovi pod zastavom Société Nautique de Genève i prati ga glavni partner, švicarski brend satova TUDOR te kopartner Prysmian Group. Službeni švicarski izazivač natjecat će se u izbornoj seriji za 37. America’s Cup, 2024. u Barceloni. Odbrojavanje je počelo!

www.laufen.com

www.laufen.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:10