Imate manje od 10 zaposlenih i želite digitalnu transformaciju poslovanja? Prijavite se na Strive EU i osigurajte potporu u iznosu do pola milijuna eura

Predstavnici malih poduzeća mogu se do 11. ožujka prijaviti za dobivanje sredstava iz Inovacijskog fonda Strive EU, a uz financijsku ostvaruju i tehničku podršku te mentorstvo

Inovacijski fond Strive EU

Inovacijski fond Strive EU je potpuno nova inicijativa Mastercarda s ciljem ubrzanja razvoja rješenja koja mogu pomoći malim europskim poduzećima na njihovom digitalnom putovanju, a pruža potporu u zemljama Europske unije, uključujući i Hrvatsku.

U tijeku su prijave za bespovratna sredstva za potporu poslovanju koja se kreću od 100.000 do 500.000 eura po projektu, pod uvjetom da je za potpore od 250.000 € i više potrebno najmanje 10% sufinanciranja od strane malog poduzeća. Osim financijske podrške fond nudi i tehničku podršku malim poduzećima, mentorstvo stručnjaka relevantnih za inovacijska rješenja koja poduzeća žele razvijati kao i promociju kroz sam program.

Mogu se prijaviti startupovi, etablirane tvrtke, neprofitne i druge organizacije koje imaju manje od 10 zaposlenih uz uvjet da moraju biti registrirane i djelovati u jednoj ili više od 27 članica EU. Državne institucije kao ni akademske organizacije ne mogu konkurirati za natječaj.

image

Inovacijski fond Strive EU

Inovacijski fond poziva na dostavu prijedloga za digitalna i podatkovna rješenja koja podržavaju mala poduzeća na način da:

1. Otvaraju pristup radnom kapitalu i kreditima putem tzv. embedded finance;

2. Osiguravaju siguran put prema digitalizaciji jačanjem kibernetičke sigurnosti;

3. Uspješno navigiraju kroz promjenjive preferencije potrošača i regulatorna očekivanja u vezi s ekološkom održivosti;

4. Koriste prednosti umjetne inteligencije (AI) kako bi uštedjeli vrijeme i povećali prihode.

Kako se prijaviti?

Predstavnici malih poduzeća u Hrvatskoj mogu se prijaviti za sudjelovanje u inicijativi Strive EU te tako dobiti priliku za ubrzanje svog digitalnog puta i ostvarivanje održivog uspjeha u budućnosti. Svi detalji o prijavi za Inovacijski fond Strive EU nalaze se OVDJE.

Rok za prijave je 11. ožujka 2024. godine, do 12 sati po srednjoeuropskom vremenu. Ocjenjivanje će se provesti u lipnju, a konačni dobitnici bit će objavljeni u studenom 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 09:59