Festival tartufa Graz 23. 10. – 05. 11. 2023.

Festival tartufa međunarodna je manifestacija posvećena izvrsnom delikatesnom gomolju. U Grazu se bere poznati burbonski tartuf koji mami brojne sladokusce.

Truffelfestival, Graz

 Werner Krug/

Riječ je o pravoj kulinarskoj senzaciji: u šumama nadomak Graza, prijestolnice okusa, rastu tartufi! Grački tartuf jedinstvena je kulinarska dragocjenost, dijamant u kuhinji – neusporedivog okusa, vrlo vrijedan i skup. Ipak, jestivi su samo burbonski tartufi ili jesenski tartufi, ljetni tartufi i zimski tartufi. Šupljih ili drvenastih tartufa i crvenkasto-smeđih tartufa treba se kloniti, baš kao i smrdljivih tartufa!

image

Truffelfestival, Graz

Werner Krug/
image

Truffelfestival, Graz

Werner Krug/

Nakon velikog uspjeha proteklih godina, Graz, prijestolnica okusa, poziva vas na Sajam tartufa koji će se održati u jesen 2023. godine u dvorištu zgrade Paradeishof, gdje će brojni međunarodni izlagači ponovno predstaviti izvrsne i visokokvalitetne tartufe iz svojih regija.

Zemlja tartufa, Italija, nudi izvanredne poslastice poput salame s tartufima ili sira s tartufima. Svakako posjetite izlagača „Italia Mia“, specijalista za tartufe.

Istra se također predstavlja izvrsnim proizvodima iz linije „Tartufo Prestige“, kao što je kremasti čokoladni namaz s tartufima i popularni crni tartuf. Tartufe iz Štajerske možete pronaći pod nazivom „Prirodni tartufi“. Naravno, Graz također sudjeluje na Sajmu tartufa.

image

Truffelfestival, Graz

Harry Schiffer/

„Šumarska škola“ na primjeru gračkog tartufa pokazuje koje kulinarske blagodati uspijevaju u šumama grada Graza. Tvrtka Gaumengut od njih proizvodi odlične proizvode, među kojima se ističu maslac s tartufima, salama s tartufima i med s tartufima. Na vama je samo da se prepustite uživanju!

Talijansku regiju Pijemont predstavljaju samo najbolji proizvodi, među kojima je tzv. dijamant iz Albe, bijeli tartuf.

image

Truffelfestival, Graz

Werner Krug/

Osim bijelog tartufa, Alba nudi tipične proizvode poput lješnjaka, tajarin tjestenine ili Riso Carnaroli, jedne od najboljih talijanskih vrsta riže. Ponuda na sajmu upotpunjena je međunarodnim izborom vina s tartufima iz Pijemonta, Toskane i Štajerske, koja se savršeno uklapaju uz jela od tartufa i osvajaju kulinarske vrhove.

Festival zvuka i svjetla Graz, 25.-27.10.2023.

Čovjek, priroda i umjetnost. Svi oni upisuju svoje nasljeđe u simfoniju Festivala zvuka i svjetla svakim danom od 18:00 do 23:00 sata. Tada se gase obična, a pale festivalska svjetla. Imerzivne svjetlosne i zvučne arhitekture osvajaju ulice i građevine centra Graza, a ovogodišnje izdanje festivala bavi se pitanjima stvarnosti i percepcije, postojanosti i prolaznosti umjetničke potrage.

Prisustvo i sudjelovanje publike stvaraju simfoniju susreta i pretvaraju fizičku interakciju u svjetlosne vizualije. Tako instalacije renomiranih domaćih i međunarodnih umjetnika stvaraju asocijacije na želje, snove i trenutačna stanja.

One nas podsjećaju na prošlo, pokazuju nam nove perspektive jedinstvenosti našeg svijeta, pričaju o snazi promjene i prikazuju time ne samo kako će biti, već i kako bi moglo biti. Od suptilnih osjetilnih iskustava do snažnih doživljaja, ovogodišnji projekti obuhvaćaju širok spektar otisaka i tragova koje ostavljamo na našem plavom planetu.

image

Graz; Klanglicht 2019

Marija Kanizaj/
image

Klanglicht 2022 in Graz, Austria

Verena Koch/
image

Klanglicht 2022 in Graz, Austria

Mathias Kniepeiss/
image

Graz; Klanglicht 2019

Christian Thiess/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:01