VELIKI PREGLED

Ovog vikenda dobar dio trgovina neće raditi ni u subotu ni u nedjelju, evo koje će ipak biti otvorene

Donosimo najdetaljniji popis trgovina koje rade (ili ne rade) ovu subotu i nedjelju

Ilustrativna fotografija

 Ranko Suvar/Cropix

Pred nama je prvi vikend u kojem dio dućana neće raditi oba dana. U subotu, naime, pada Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a nedjeljom dućani nastavljaju po prije osmišljenom rasporedu. U subotu na praznik tako neće raditi ni jedna hrvatska trgovina Kauflanda, Lidla, Konzuma, Spara i Plodina, dok su iz kontakt službe Studenca poručili da još uvijek nemaju informaciju o tome hoće li raditi 5. kolovoza. Za pretpostaviti je da ipak neće.

Ova nedjelja bit će šesta od kad su na snagu stupile nove odredbe Zakona o trgovini koji omogućuju svega 16 radnih nedjelja u godini. Većina dućana svih trgovačkih lanaca na obali će dobar dio njih iskoristiti tijekom ljetnih mjeseci kada im je zbog turista promet najveći, dok je na kontinentu situacija šarolika.

Veliki trgovački lanci koji imaju mnogo poslovnica, poput Konzuma koji ih samo u Zagrebu i okolici ima 199, podijelili su nedjelje tako da uvijek barem neka od njih radi nedjeljom. Isto tako se u velikim gradovima uvijek može pronaći i neki šoping centar koji radi.

U nastavku donosimo pregled radnog vremena dućana ovu nedjelju u četiri najveća hrvatska grada - Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

image

Z centar

Ivana Nobilo/Cropix

ZAGREB

Ove nedjelje u gradu Zagrebu bit će otvorena 32 Konzumova dućana na lokacija širom grada - Sisačka cesta, Božidara Magovca, Turinina, Meštrovićev trg, Aleja Vladimira Ruždjaka, Albaharijeva, Braće Domany, Kružna, Anina, Maxi Konzum na Zagrebačkoj aveniji, Pavlenski put, Dobriše Cesarića, Trg Ivana Kukuljevića, Huzjanova, Gospodska, Bolnička cesta, Ilica 298 (u blizini okretišta Črnomerec), Maxi Konzum Tomislavova, Vrapčanska, Vinogradska cesta, Avenija Marina Držića, Super Konzum u Ulici grada Vukovara, Borongaj, Maksimirska cesta, Super Konzum Dubrava, Trg Lovre Matačića, Kišpatićeva, Dobri dol, Oboj, Mirka Deanovića, Super Konzum na Gračanskoj cesti i Vida Ročića. Svi ovi dućani rade u skraćenom radnom vremenu - najviše njih svoja vrata zatvara u 13 sati, nešto manje u 14, dok ovu nedjelju najdulje radi poslovnica na Gračanskoj cesti koja je otvorena do 18 sati.

Svi dućani Kauflanda otvoreni su svake nedjelje u srpnju i kolovozu. Lidl je objavio popis gradova u kojima su otvoreni, ali Zagreb nije među njima.

Poslovnice Plodina koje su u sklopu trgovačkih centara prilagođavaju se odluci koja je donesena za sve dućane, a u Zagrebu cijelo ljeto neće raditi one na lokacijama Karla Metikoša, Mije Haleuša, Štefanovečki zavoj i Vice Vukova. Sve ostale trgovine će tijekom srpnja i kolovoza nedjeljom biti otvorene. Ove nedjelje ne radi ni jedna zagrebačka Spar i Interspar trgovina.

Većina zagrebačkih šoping centara u nedjelju neće raditi, uz izuzetak ugostiteljskih objekata i kina koji rade po svom uobičajenom rasporedu. Ova nedjelja neradna je za trgovine u Arena Centru, Avenue Mallu, City Centru East i West, Point shopping centru, Shopping centar Prečko, Centru Cvjetno, Garden Mallu i Westgateu.

SPLIT

U drugom najvećem hrvatskom gradu, ove će nedjelje raditi Konzumovi dućani na sljedećim lokacijama: Branimirova obala, Bana Jelačića,Vladimira Nazora, Svačićeva,Domovinskog rata, Super Konzum Put Stinica, Pojišanska, Alojza Stepinca, Kukuljevićeva, Neslanovac, Borisa Papandopula, Trondheimska,Vrboran, Kralja Držislava, Kralja Zvonimira, Petra Krešimira IV, Super Konzum u ulici Antuna Gustava Matoša, Kralja Držislava i Stari Pazar.

Sve Kauflandove poslovnice rade i u Splitu, baš kao Lidl i Plodine.

Ovu nedjelju otvoreni su Spar i Interspar u ulicama Josipa Jovića, Dr. Franje Tuđmana, Ličkoj, Šubićevoj, Poljičkoj i Spinčićevoj.

Ni trgovine u splitskim shopping centrima ne rade u subotu, osim ugostiteljskih objekata, kina, automat kluba, samoposlužne autopraonice i sličnih sadržaja. City Centar one Split i Joker Split u nedjelju također ne rade, dok Mall of Split radi.

image

Ilustrativna fotografija

Goran Sebelic/Cropix

RIJEKA

U Rijeci su ove nedjelje otvorena sva tri Konzuma - u ulicama Nikole Tesle, Vatroslava Lisinskog i na rivi. Dućani Lidla, Kauflanda i Plodina rade prema uobičajenom radnom vremenu.

Sparov riječki supermarket je na Rivi Boduli u nedjelju otvoren do 14 sati, a Interspar Rujevica u Ulici Maria Gennaria do 21 sat.

Oba velika shopping centra u Rijeci će biti zatvorena na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. ZTC će ovu nedjelju raditi, a Tower Centar neće.

OSIJEK

U Osijeku će ove nedjelje raditi sveukupno Konzum poslovnica na sljedećim lokacijama: Strossmayerova, Ljudevita Posavskog, Vladimira Nazora, Trg Ante Starčevića, Gacka, Sjenjak, Vijenac I. Meštrović, Ive Tijardovića, Kaštelanska i Opatijska.

Ovu nedjelju rade Kauflandovi dućani, dok je Lidl u tom gradu zatvoren. Plodine na lokacijama Huttlerova i Strossmayerova su također zatvorene, dok ostale poslovnice rade prema uobičajenom rasporedu.

Prema interaktivnoj karti Spara, ovu nedjelju rade dućani u Ulici kneza Trpimira, Svetog Leopolda Mandića i Strossmayerova.

Ni shopping centar Portanova ni Mall Osijek ovaj vikend neće raditi.

image

Ilustrativna fotografija

Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:09