IGMA

NEXE-ova tvornica kod Koprivnice investirala tri milijuna kuna u novo postrojenje

IGMA Koprivnica nalazi se u poslovnom sustavu NEXE od veljače 2006. godine
Mobilno postrojenje IGMA

NEXE-ova tvornica za proizvodnju agregata i betonskih elemenata IGMA koja posluje u sastavu NEXE Grupe u Koprivnici investirala je tri milijuna kuna u mobilno drobilično postrojenje.

Na lokaciji Keter, smještenoj na području Općine Drnje u Koprivničko-križevačkoj županiji, u pogon je pušteno suvremeno mobilno postrojenje za drobljenje i klasiranje agregata s višestrukom primjenom. IGMA Koprivnica nalazi se u poslovnom sustavu NEXE od veljače 2006. godine. Od tada pa do kraja 2020. godine realizirana su ulaganja vrijedna 62 milijuna kuna.

"Ovim najnovijim ulaganjem u postrojenje s najsuvremenijom tehnologijom za održivu proizvodnju agregata, IGMA nastavlja s politikom investiranja u ekološki prihvatljive suvremene tehnologije koje predstavljaju dio rješenja u očuvanju okoliša i uspostavljanju održivog razvoja. Postrojenje se sastoji od konusne drobilice, kosog vibracijskog sita i spiralnog klasifikatora za klasiranje drobljenog kamenog agregata na frakcije. Klasiranje drobljenog kamenog agregata odvija se u suhom ili mokrom režimu rada. Osnovna namjena mobilnog drobiličnog postrojenja je proizvodnja drobljenog kamenog agregata frakcije 0/32 milimetra i frakcije 0/16 milimetara. Oni se koriste kao agregati za nevezane i hidraulički vezane materijale za upotrebu u građevinarstvu, za izgradnju cestovne i željezničke konstrukcije za nosive slojeve, bankine, nasipe i zaštitne slojeve", objasnio je Krunoslav Alduk, šef službe proizvodnje i tehničkih poslova IGMA.

Mobilno drobilično postrojenje kapaciteta između 50 i 60 tona na sat stručnjaci tvrtke IGMA izradili su uz pomoć poznatog češkog proizvođača drobilica te domaćih proizvođača, a sve u suradnji sa stručnjacima tvrtke IGMA.

U postrojenju se mogu proizvoditi i ostale vrste agregata različitih tipova i namjena, čime je omogućena visoka iskoristivost samog postrojenja.

Tvrtki IGMA tako je omogućen razvoj novih proizvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:04