opet letjeli suzavci

Žuti prsluci opet na ulicama Pariza, vlada optužuje da su tamo samo još pojedinci koji žele srušiti vlast


100posto
05.01.2019.18:00
Žuti prsluci opet na ulicama Pariza, vlada optužuje da su tamo samo još pojedinci koji žele srušiti vlast
Reuters

sažeto

Prosvjed je počeo mirno, no u blizini gradske skupštine demonstranti su počeli gađati policajce, koji su im uzvratili suzavcem


100posto
05.01.2019.18:00

Pripadnici skupine "žuti prsluci" ponovno su na ulicama Pariza, prosvjed je počeo mirno, no u blizini gradske skupštine demonstranti su počeli gađati policajce, koji su im uzvratili suzavcem. 

Pokret "Žutih prsluka" pokušava oživjeti prosvjede diljem Francuske, a na Facebooku je objavljeno da će tijekom demonstracija biti pročitano i otvoreno pismo predsjedniku Emanuelu Macronu u kojem tvrde kako s ulica neće otići sve dok građani ne osjete manje poreze, a državni službenici manje plaće. 

Reuters

Pokret koji je spontano nastao na društvenim mrežama prosvjede organizira od 17. studenog, a današnje okupljanje je prvo nakon novogodišnje pauze. 

U petak je vladin glasnogovornik Benjamin Griveaux izjavio kako prosvjeduju samo još agitatori koji pozivaju na pobunu i žele svrgnuti vladu.

Nedavno uhićenje Erica Droueta, jednog od glasnogovornika Žutih prsluka, izazvalo je još veću ljutnju među pristašama pokreta koji svoje aktivnosti žele nastaviti i u 2019. godini. 

Francuska

Pariz

prosvjedi

žuti prsluci

newsletter

Prijavite se na Newsletter