ovako se širi kršćanski duh?

Župnik Vrbanić javno vrijeđa ljude: Ti si debil, ti si idiot, s takvima kod nas na selu brišemo d..., nisi li ti muslić


Ružica Matić
27.02.2018.21:20
Župnik Vrbanić javno vrijeđa ljude: Ti si debil, ti si idiot, s takvima kod nas na selu brišemo d..., nisi li ti muslić
Facebook / Cropix

sažeto

Svećenik Andrija Vrbanić, poznat i kao vlasnik skupocjenog Mercedesa, javno se obračunao s čitateljima koji su izrazili negativno mišljenje o njemu


Ružica Matić
27.02.2018.21:20

Slavonski župnik Andrija Vrbanić odlučio je, izgleda, održati 'zvjezdani' status.

100posto.hr je prije dva dana pisao o župniku Vrbaniću, koji se proslavio kupovinom skupocjenog Mercedesa E klase i ubrzo ga slupao u nesreći koju je sam skrivio, zbog fotografije na kojoj je odjeven u crnu majicu s obilježjem HOS-a i ustaškim pozdravom 'Za dom spremni'. Fotografija izgleda kao da je snimljena na zabavi, a objavio ju je jedan mladić na Facebooku.

Članak su komentirali brojni čitatelji, a svećenik Vrbanić se odlučio javno obračunati s nekima koji su izrazili negativno mišljenje o njemu. Župnik Župe sv. Rozalije u Ivanovcu kod Osijeka pritom nije birao riječi.

„Hvala Bogu da debile kao ti Filipe nemamo u našoj sredini. S takvima kod na selu brišu d....! Da prostiš“, napisao je Andrija Vrbanić u komentarima na članak. Istog je čitatelja u drugom komentaru nazvao i 'budaletinom'.

Screenshot/100posto

„Nisi li ti Osmane muslić? Ne petljaj se u ono što ne razumiješ? A jako bi razumio kad si nepismeni idiot“, napisao je drugom čitatelju.

Screenshot/100posto

Trećem čitatelju napisao je da je „vrijeme da se temeljito okupa jer doista zaudara“ i da „drži zatvoren nos dok mu piše poruku“.

Više čitatelja je župniku Vrbaniću nakon tih komentara napisalo kako to nije prikladan način komunikacije za jednog svećenika.

Screenshot/100posto

Andrija Vrbanić je, inače, vrlo aktivan na Facebooku i ovo mu nije prvi ispad na toj društvenoj mreži. Sumještaninu koji se našalio na račun njega i Mercedesa E klase, kojeg je slupao mjesec nakon što ga je kupio, doslovce je zaprijetio na društvenoj mreži.

"Vidim da ne kužiš to što piše jer nisi dovoljno inteligentan, za što i nisi kriv. Primijenit ću ja druge odredbe za tebe kad dođe vrijeme. Onda će to boliti. A tko tebi brani da si kupiš bolji auto. Eh, treba to zaraditi“, napisao je svećenik, koji tvrdi i da je Mercedes star godinu dana kupio za 25.000 eura, a ne za oko 400.000 kuna, koliko vrijedi prema cijenama iz autosalona.

Facebook

svećenik

Mercedes

župnik

Andrija Vrbanić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter