'Primijenit ću ja druge odredbe za tebe kad dođe vrijeme. Onda će to boliti'

Župnik iz Ivanovca iživcirao se na šalu o svom novom Mercedesu pa zaprijetio sumještaninu


Lada Novak Starčević
15.01.2018.09:00
Župnik iz Ivanovca iživcirao se na šalu o svom novom Mercedesu pa zaprijetio sumještaninu
Arhiva Cropix/Profimedia

sažeto

Velečasni Andrija, koji na društvenoj mreži rado koristi poklič 'Za dom spremni', sada je napravio novi eksces, nimalo u duhu katoličke vjere


Lada Novak Starčević
15.01.2018.09:00

Andrija Vrbanić (63), župnik iz Ivanovca kod Osijeka, slupao je nedavno svoj Mercedes E klase u prometnoj nesreći koju je sam skrivio jer je drugom vozilu oduzeo prednost, a samo mjesec dana prije se zbog njegove kupnje našao na udaru javnosti.

Velečasni Andrija, koji na društvenoj mreži rado koristi poklič 'Za dom spremni', sada je napravio novi eksces nimalo u duhu katoličke vjere. Sumještaninu, koji se s njim i njegovim Mercedesom našalio na Facebooku, prije nekoliko dana oštro je zaprijetio. 

Na opasku da odredba br. 708 svećenicima nalaže da trebaju čuvati dostatnu jednostavnost i skromnost, prikladnu duhu obećanja što ga preuzimaju prigodom svećeničkog ređenja, Vrbanić se iživcirao i odgovorio:

"Dobro si to prepisao. Ali vidim da ne kužiš to što piše jer nisi dovoljno inteligentan,za što i nisi kriv. Primjenit ću ja druge odredbe za tebe kad dođe vrijeme. Onda će to boliti. A tko tebi brani da si kupiš bolji auto. Eh,treba to zaraditi..."

Facebook

Zvali smo župni ured u Ivanovcu i velečasnog na mobitel za komentar, ali nismo uspjeli nikoga dobiti.

Vrbanić, koji je 35 godina na čelu Župe sv. Rozalije, pod kojom su mjesta Antunovac, Ivanovac, Ernestinovo i Laslovo, objasnio je da je novac za vrijedni auto imao jer je 'tužio dvije novine pa su ga one počastile svaka sa po 10.000 eura tako da je imao ušteđevine'. Dio iznosa je dobio i od prodaje svog prošlog Mercedesa. Naime, to mu je već treći Mercedes koji vozi. 

Mercedes

Andrija Vrbanić

bahati župnik

Ivanovac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter