priznao pogrešku, ali...

Zuckerberg se posipa pepelom, ali stvari postaju sve gore. Ugroženi osobni podaci gotovo svima na Facebooku


Daniel Radman
05.04.2018.13:45
Zuckerberg se posipa pepelom,  ali stvari postaju sve gore. Ugroženi osobni podaci gotovo svima na Facebooku
Profimedia

sažeto

Ja sam ovo započeo, ja vodim, ja sam odgovoran za ono što se događa, izjavio je Zuckerberg. 


Daniel Radman
05.04.2018.13:45

Tjedan dana uoči svjedočenja pred američkim senatom, osnivač i većinski vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg sazvao je konferenciju za medije na kojoj se posuo pepolom i priznao da je sigurnost njegovih korisnika bila u gorem stanju nego što se prvotno mislilo.

Za početak, Facebook je potvrdio da je aferom Cambridge Analytica "zloiskorišteno" oko 87 milijuna korisnika, premda se dosad procjenjivalo kako je riječ o ukupno 50 milijuna oštećenih. No, zbog toga nitko u Facebooku nije dobio otkaz.

"Nismo imali dovoljno širok pogled na našu odgovornost i to je bila velika pogreška. Moja pogreška. Ja sam ovo započeo, ja vodim, ja sam odgovoran za ono što se događa. I učinit ću najbolje što mogu da krene bolje. Ne mislim nikoga 'baciti pod bus' za pogreške koje sam ja učinio", rekao je Zuckerberg.

U svakom slučaju, najavio je da će treće strane ubuduće daleko teže preuzimati podatke sa Facebooka, a uklonit će se i tražilica koja je omogućavala da pronađete nekoga putem njegove e-mail adrese ili broja telefona, a koja se pokazala posebno ranjivom na zloporabu.

"Volio bih da pucnem prstima i da u tri ili šest mjeseci riješimo sve ove probleme", izjavio je i dodao da je platforma daleko kompleksnija. "To će biti višegodišnji napor, ali to ne znači da iz mjeseca u mjesec nećemo postajati sve bolji".

Facebook

Mark Zuckerberg

sigurnost

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter