Stravično policijsko postupanje

Žrtvu grupnog silovanja natjerali su na najgoru moguću stvar samo kako jednog od počinitelja ne bi morali kazneno goniti


100posto
15.09.2019.09:30
Žrtvu grupnog silovanja natjerali su na najgoru moguću stvar samo kako jednog od počinitelja ne bi morali kazneno goniti
Getty Images

sažeto

Slučajevi grupnog silovanja u Bangladešu su u porastu


100posto
15.09.2019.09:30

Bangladeški policijski službenici prisilili su žrtvu grupnog silovanja da se uda za jednog od počinitelja kako ga ne bi morali kazneno goniti, javlja britanski The Sun.

Silovanje se dogodilo krajem kolovoza nakon što je žrtva s bratom iznajmila stan u regiji Pabna. U vrijeme kada brata nije bilo u stan je zajedno s petoricom muškaraca provalio vlasnik i silovao 25-godišnjakinju.

Suspendiran s dužnosti

Žrtva je slučaj prijavila policiji, a dala im je pristup svim dokazima te pristala na medicinsko vještačenje. Ni tjedan dana kasnije, kada je ponovno došla na policiju kako bi uložila žalbu na propuste u vođenju istrage, policijski službenici prisilili su je da potpiše razvod od supruga i pristane na udaju za jednog od prvoosumnjičenog silovatelja.

Obaidul Huq, policijski službenik zadužen za slučaj kazao je da su na brak pristale obje strane, no ostali policajci kazali su da je brak sa silovateljem ugovoren kako ga se ne bi kazneno gonilo.

Zbog čitavog slučaja, Huq je suspendiran sa svoje dužnosti. Osim prvoosumnjičenog, uhićena su još trojica muškaraca. Među njima je navodno i član vladajuće stranke u regiji.

Bangladeške udruge za ženska prava upozoravaju da su grupna silovanja u zemlji u porastu, a kao glavnog krivca vide loše pravosuđe i malen broj osuđenih u slučajevima silovanja.

newsletter

Prijavite se na Newsletter