REZULTATI STUDIJE NAKON 50 GODINA

Roditelji neće biti oduševljeni: Znanstvenici otkrili kakva će djeca najviše zarađivati kad odrastu


Tomislav Kukec
24.02.2018.20:55
Roditelji neće biti oduševljeni: Znanstvenici otkrili kakva će djeca najviše zarađivati kad odrastu
Profimedia

sažeto

Zanimljivo je da su marljiva i vrijedna djeca imala veće izglede za dobre i prestižne poslove, no ipak su zarađivali manje nego nestašna i pomalo zločesta djeca


Tomislav Kukec
24.02.2018.20:55

Davne 1968. skupina psihologa započela je studiju kojoj je cilj bio otkriti kakva će djeca zarađivati najviše novca kada odrastu. Pratili su 12-godišnje učenike na njihovom putu kroz život i nakon 50 godina došli do fascinantnih rezultata koja su i njih iznenadili. U obzir su uzimali inteligenciju djece, karakter, ponašanje i sociekonomske pokazatelje poput ekonomskog statusa njihovih roditelja. 

Tako prema znanstvenom radu objavljenom u uglednom časopisu Development Pscyhology najveće šanse za velike zarade imaju - nestašna i prkosna djeca. 

Zanimljivo je da su marljiva i vrijedna djeca imala veće izglede za dobre i prestižne poslove, no ipak su zarađivali manje nego nestašna i pomalo zločesta djeca. 

Najviše su, što se roditeljima nikako neće svidjeti, zarađivala djeca koja su se otvoreno bunila protiv roditeljskog autoriteta. Kako prenose Vijesti, znanstvenici misle da je tomu tako jer se takva djeca kasnije kao odrasli nisu bojala upuštati u traženje povišice ili pregovore o visokim plaćama.

istraživanje

zarada

studija

razvojna psihologija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter