Bez struje čitav Portoriko

'Život kakav smo poznavali promijenio se, uragan Maria nas je potpuno uništio!'


HINA
20.09.2017.20:50
'Život kakav smo poznavali promijenio se, uragan Maria nas je potpuno uništio!'
REUTERS

sažeto

Olujnim vjetrom i obilnom kišom uragan Maria obrušio se u srijedu na Portoriko, nakon što je poharao američke Djevičanske otoke i usmrtio najmanje dvije osobe u francuskim Antilima


HINA
20.09.2017.20:50

Uragan Maria prekinuo je dovod električne energije u cijelom Portoriku na kojem živi tri i pol milijuna ljudi, objavili su djelatnici hitnih službi a prenio BBC.

Nitko od potrošača portorikanske elektroenergetske kompanije nema struje, rekao je čelnik agencije za upravljanje u hitnim situacijama Abner Gomez.

"Informacije koje primamo nisu ohrabrujuće", rekao je na konferenciji za novinare, pritom pozvavši stanovnike da ostanu u svojim domovima.

Uragan je uništio "sve što mu se našlo na putu", rekao je Gomez.

Gradonačelnica glavnog grada San Juana Carmen Yulin Cruz rekla je da je uragan nanio velike štete otoku, da je uništenje "gotovo potpuno".

"Mnogi dijelovi San Juana potpuno su poplavljeni. Život kakav smo poznavali promijenio se", naglasila je.

Olujnim vjetrom i obilnom kišom uragan Maria obrušio se u srijedu na Portoriko, nakon što je poharao američke Djevičanske otoke i usmrtio najmanje dvije osobe u francuskim Antilima.

Nešto ranije, guverner Portorika Ricardo Rossello zatražio je od američkog predsjednika Donalda Trumpa da na otoku proglasi stanje katastrofe.

"Ovo je najstrašnija oluja stoljeća ili čak moderne povijesti...tko zna kakve će sve biti štete", rekao je za CNN.

Maria je 13. oluja na Atlantiku ove godine, sedmi uragan ove sezone i četvrti veliki uragan jači od 3. kategorije - nakon Harveyja, Irme i Josea.

Svi ti podaci iznad prosjeka su za tipičnu sezonu, koja je otprilike tek na polovici.

uragan

guverner

Portoriko

uragan Maria

uništenje

gradonačelnica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter