povratak u budućnost

Živom zidu možete prigovoriti štošta, no nikako im ne možete reći da ne brinu o svojoj budućnosti. Za to čak imaju i Odbor


100posto
27.02.2019.18:00
Živom zidu možete prigovoriti štošta, no nikako im ne možete reći da ne brinu o svojoj budućnosti. Za to čak imaju i Odbor
Niksa Stipanicev / CROPIX

100posto
27.02.2019.18:00

O Živom zidu možete pričati mnogo stvari, no nikako im ne možete reći da ne birnu o svojoj budućnosti. Naime, na službenom Facebook profilu stranke objavljena je vijest o problematici napretka umjetne inteligencije, koja bi mogla dovesti do toga da brojni poslovi koje danas radimo postanu stvar prošlosti. Takvim i sličnim pitanjima bavi se njihov Odbor za budućnost.

A je li to dobro ili loše, komentira Lovre Crvelin, tišnjanski općinski vijećnik stranke i predsjednik Odbora za budućnost Živog zida koji kaže "kako napredak tehnologije sam po sebi nije problem, no da u sustavu koji se temelji na eksploataciji svega i svačega s ciljem povećanja profita, gdje radnici većinu života provode na radnim mjestima i u svom poslu pronalaze identitet, u sustavu gdje ljudi parazitiraju na radu drugih ljudi, automatizacija i umjetna inteligencija predstavljaju veliki problem".

Predviđaju konačni pad HDZ-a 2024. godine

Odbor za budućnost Živog zida bavit će se, između ostalog, implementacijom novih tehnologija, zaštitom okoliša, dizanjem kvalitete života svim živim bićima na Zemlji, pronalaženjem rješenja za probleme koji će se osjetiti tek za 5, 10, 20 ili 30 godina, kao i predviđanjem godine u kojoj HDZ konačno pada. Crvelin kaže, biti će to 2024. godine.

"Koji poslovi će nestati, koji ostati? Kako napraviti tranziciju u nove ekonomske modele što bezbolnije? Kako spriječiti potencijalno siromaštvo, glad i deložacije uzrokovane gubitkom poslova? Kako zadržati ekonomsku stabilnost dok smo u tranziciji prema novim ekonomskim modelima? To su pitanja na koja do 2024., kada predviđamo konačni kraj HDZ-a, moramo naći odgovore, ne načelne odgovore, nego razrađene planove koji moraju biti spremni za implementaciju odmah".

Jedina opcija mu je Živi zid

Zanimljivo, Crvelin, koji se sada bavi pitanjima budućnosti, svojevremeno je bio i predsjednik Jedine opcije, stranke koja je, kako je pisao Jutarnji list, osnovana kao posljedica frakcioniranja unutar Živog zida još 2016. godine, a kada je vladajući trojac Živozidaša, navodno, u tajnosti održao osnivačku skupštinu nove stranke čije postojanje nisu nikada potvrdili.

Živi zid

OBOR ZA BUDUĆNOST

LOVRE CRVELIN

newsletter

Prijavite se na Newsletter