I ona je vidjelica

Žena tvrdi da već 21 godinu komunicira s izvanzemaljcima, ima sveto mjesto na koje stižu njihove poruke, ali nije se provela dobro kao oni koji vide Gospu


Valerija Bebek
02.10.2019.19:30
Žena tvrdi da već 21 godinu komunicira s izvanzemaljcima, ima sveto mjesto na koje stižu njihove poruke, ali nije se provela dobro kao oni koji vide Gospu
Profimedia / Ilustracija

sažeto

Mirna skupina građana, opsjednuta meditacijom i komunikacijom s izvanzemaljcima naljutila je vlasti i našla se usred racije


Valerija Bebek
02.10.2019.19:30

Nadnaravna bića, odnosno izvanzemaljska bića već su jako dugo opsesija ljudskog roda. Svako malo javi se netko tko tvrdi da ih je vidio, da komuniciraju, da su ih oteli, da redovito vode ljubav ili čak da imaju djecu. Tako i jedna Tajlanđanka već dva desetljeća vrlo uspješno provodi komunikaciju s bićima koja nisu s naše Zemlje. A uspješno joj ide i prikupljanje istomišljenika koji joj što vjeruju, što prakticiraju tu izvanzemaljsku komunikaciju.

U svom domu u središnjem Tajlandu Ajarn Wassana Chuensumnaun (49) održava skupove svoje živopisne - UFO Kaokala grupe. Središnja tema njihovih okupljanja su Ajranina redovita ćaskanja s izvanzemaljcima, o kojima je sve ispričala novinaru Vicea.

Na zidovima njezina doma vodi se teška bitka između budističke memorabilije i uokvirenih crteža svemirske mornarice izgrađene izvan planeta Zemlje. Osim dvodimenzionalnih ukrasa, u kući drži i one trodimenzionalne, u ljudskoj veličini. 'Klasični sivi' model aliena stoji u predvorju, a kartonski modeli sa srebrnim čizmama služi kao referentna točka za čohanje jedne lijepe mace-Zemljanke.

Facebook

Novinara Vicea dočekalo je desetak članova Kaokala grupe, svi odjeveni u iste majice, natisnuti na sjedeću garnituru, kimaju glavom dok Ajarn Wassana prebire po svom 21-godišnjem odnosu s izvanzemaljskim bićima.

Raspon uzrasta je od 20 do 60, a jezgru grupe čini oko 50 članova. Oni izvanzemaljce doživljavaju jako, jako ozbiljno. Ne samo da ne dovode u pitanje njihovo prisutstvo na našem planetu, nego vjeruju u njihovo dobročinstvo, jer umjesto da nas unište kao u filmovima, ova grupa ljudi smatra da nas upravo vanzemaljci planiraju spasiti od istrebljenja.

Alieni će spasiti Zemljane

U svom izlaganju iznijela je mnogo detalja, poput onog da alieni nemaju definirane spolove te da jedu samo energetske kapsule 'jer imaju malena usta'. Wassana je posvetila život slušanju ET-a i njegovih kompića, zna sve o njihovim planovima da spase čovječanstvo, ali nedavno je njezina konverzacija bezobrazno prekinuta. Prošlog je kolovoza u svetoj ruralnoj lokaciji Kaokala grupe, koju koriste kao portal za izvanzemaljske poruke, policija napravila raciju.

Članovi Kaokale bili su primorani na regrupiranje, ali pristali su novinara odvesti na tajno mjesto kako bi pokazali da će preživjeti ovaj udarac. "Želim obavijestiti javnost da će alieni biti tu za nas Zemljane", poručila je Wassana.

Facebook

Wassana i njezina sestra Somjit Raepeth (60) tvrde da komuniciraju s bićima koja žive na Plutonu i planetu imena Lokukatapakadikong od 1998. Prema njihovim riječima bića s ovog drugog, neizgovorljivog planeta (Lokukatapakadikong) izgledaju kao standardizirano prikazani alieni na zemlji - humanoidni izgled, s velikim sivim glavama, super su inteligentni kao iz 'Dosjea X'. Plutonjani, pak, nisu baš tako čvrsti momci, oni su više prozračne forme, odnosno sazdani su od plina.

Njihova komunikacija počela je u principu s koljena na koljeno. Prije 21 godinu, ničim izazvan, tvrdio da je kontaktirao s izvanzemaljcima za vrijeme meditacije. Isprva su sestre bile skeptične, ali su pokušale meditirati kraj njega. "Moj otac je primio val i proslijedio mi ga je - kao da je prikopčao telefonsku liniju. Osjetila sam neku vrstu motivacijske energije koja me pogurala", kazala je Wassana.

Jednom kada je veza s ET-em uspostavljena, konverzacija je krenula u smjeru nadolazećeg Trećeg svjetskog rata i nuklearne apokalipse. Sestre su čule kako izvanzemaljci žele razgovarati s ljudima kako bi nam jednog dana pružili tehnologiju kako bismo preživjeli, prije nego se iskuje 'nova generacija' ljudi. To je dvije sestre vidjelice inspiriralo da okupe zajednicu vjernika kako bi proširili poruku iz svemira.

Unatoč nevjerojatnosti njihove priče, njihova slijepa uvjerenost u istinitost priče pokazala se dovoljnom. Nakon što se vijest širila usmenim putem, Kaokala se proširila i na internet, zahvaljujući kojem su organizirali javna okupljanja, što im je donijelo i popularnost na nacionalnoj razini.

Facebook

U svojim redovima sad imaju bivšeg glasnogovornika lokalne vlasti Manop Ampan (65), koji im danas održava društvene mreže, imaju i grafičku dizajnericu Krittayu Ketkaewsuwan (30) iz Bangkoka koji im se pridružila jer obožava znanstvenu fantastiku i stvarno želi vidjeti NLO. Ova potonja kaže da vjeruje u 50 posto onoga što grupa tvrdi. Još jedna dizajnerica Ploy Buranasiri (29) kaže da joj je Kaokala spiritualni bijeg.

Njihova glavna 'telefonistica' Wassana tvrdi da su izvanzemaljci odabrali Tajland kao svoje mjesto kontakta jer u zemlji ima mnogo Budista, s kojima mogu komunicirati pomoću meditacije. Ploy tako, osim što putem meditacije komunicira s ET-evima, vjeruje da može vidjeti karmu ljudi. U grupi je aktivna već devet godina. "Moja mama je prvo mislila da je to ludo. Ali objasnila sam joj da ne radimo ništa loše, samo pokušavamo pomoći ljudima", kazala je Ploy.

Oskvrnuli zaštićenu šumu

Neki članovi su se dali još više u aktivnosti grupe. Ann Thongcharoen (28) radi u obiteljskom restoranu u Bangkoku, a povremeno vodi turističke ture na mjesta viđenja aliena, kao da je riječ o povijesnim zdanjima. "Ovdje smo vidjeli izvanzemaljske s Plutona - koriste sintetička odijela kako bi hodali po Zemlji", kazala je novinaru Vicea dok su hodali planinom Khao Kala. Bilo je to na litici prekrivenom bujnom šumom, smještenom pola sata vožnje od Wassanine kuće.

Ime grupe koja je posvećena 'koordinaciji za upozorenje na katastrofe' uzeli su po planini Khao Kala, nakon što su izvanzemaljci Wassani navodno rekli da je baš ta planina portal u drugu dimenziju. Proteklih šest godina članovi grupe sastaju se pored budističkih kipova na vrhu, kako bi kampirali, meditirali i promatrali NLO-e.

Njihovi dokazi o posjetima -neidentificiranih letećih objekata- NLO-a uglavnom, su mutne slike ramazane svjetlosti na tamnom nebu. Otprilike kao noćna lampa snimljena lošom kamerom mobitela. Dalje u šumi tvrdili su da su na jednom mjestu vidjeli izvanzemaljske robote. Članovi grupe fotografiraju nebo pa naknadno zumiranjem otkrivaju NLO-e.

Facebook

Khalo Khala planina mirno je mjesto bogate guste šume na stjenovitim formacijama, smirujuća i živopisna. Međutim, sredinom kolovoza to je mirno mjesto bilo poprište velike drame. Policija i službenici Odjela za šumarstvo napravili su raciju u parku. Predstavnici vlasti tvrdili su da je ova Kaokala grupa oštetila zaštićeno šumsko područje time što su neovlašteno izgradili sanitarni čvor i skladište kraj kipova i time što su ilegalno kampirali tamo.

"Ako NLO sleti i parkira ovdje, to je još bolje, uhvatit ćemo i njih", kazao je jedan predstavnik vlasti. Jedan od članova, kojeg je policija identificirala kao graditelja sklepanih konstrukcija čak novčana kazna do 150,000 bahti (oko 33.000 kuna). U grupi će se pokušati organizirati da zajedno plate kaznu, kada do tog dođe. Od racije nisu više spavali na planini, a većinu njihove opreme oduzele su vlasti.

Život nekad tako nije pošten, da su tajlandske vidjelice recimo na ovim prostorima, mogle bi poput naše vidjelice Mirjane čak i betonirati po zaštićenom obalnom pojasu.

Nije racija prvi put da se vršio pritisak na grupu Kaokala. Neki njihovi sugrađani napadali su ih preko društvenih mreža kako bi ih optužili da su uvreda za budizam. Neki ih optužuju za pronevjere novca, iako ugostiteljica / turistička vodičkinja Ann tvrdi da je članstvo u skupini besplatno. 

Facebook

"Neki misle da budizam nema ništa s drugim civilizacijama. Ali budizam govori o svemiru, zar ne? Neki misle da se radi samo o molitvi i meditaciji, ali više je riječ o vanjskom svemiru. Vidim komentare, ali ih pokušavam izbjeći, ne svađam se s ljudima", objasnila je Ann Thongcharoen. Kad se poveže s religijom, sve nekako ima smisla.

Duh zajedništva u grupi je i dalje jak, nije ih zabrinula racija. Objašnjavaju kako komunikacija s alienima ne ovisi samo o jednoj lokaciji, bio to portal ili ne bio to portal.

"Možemo ostati u našim kućama i primiti kontakt. Nikad ne možete znati gdje ćete biti u trenutku kad započne Treći svjetski rat", kazala je Ann.

Njihov plan je nastaviti meditaciju sve dok nam izvanzemaljci ne pokažu kako da se pripremimo za preživljavanje Armageddona. "Posjetit će nas tijekom nekoliko različitih generacija. Prije nuklearne katastrofe, tijekom nje i nakon katastrofe u periodu obnove. Kada će to početi ne znamo", zaključila je glavna vidjelica Wassana.

Tajland

izvanzemaljci

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter