Ne vjerujete lažnim pričama

Želite pomoći izbjeglicama i usput se educirati? Centra za mirovne studije u Hrvatskoj traži volontere


100posto
11.01.2019.18:00
Želite pomoći izbjeglicama i usput se educirati? Centra za mirovne studije u Hrvatskoj traži volontere
Goran Mehkek/CROPIX

sažeto

Prijave traju do 21. siječnja, pogledajte kako sve možete pomoći


100posto
11.01.2019.18:00

Suprotno dezinformacijama kojima se plaši javnost, broj osoba koji u Hrvatskoj traže međunarodnu zaštitu ne iznosi tisuće, nego je u 2018. taj broj bio 739 osoba, tvrde iz Centra za mirovne studije. Iako taj broj nije ogroman, važna je sva moguća podrška u svakodnevnom životu i djece i odraslih. Zato CMS traži volontere i volonterke za podršku u integraciji izbjeglica. Potrebna je pomoć onima koji tek uče hrvatski jezik i kulturu, uključuju se u obrazovni sustav ili traže posao, pišu na stranicama CMS-a.

Angažman volonterki i volontera je značajna pomoć za svakodnevni život, podršku integraciji izbjeglica i migranata u hrvatsko društvo, kao i pomoć u izgradnji integracijskih politika. Za volontere i volonterke to je prilika za edukaciju o sustavu međunarodne zaštite i integracijskih politika i praksi, aktivistički doprinos i iskustvo direktnog rada na različitim područjima integracije prema afinitetu, struci ili interesu.

Područja direktnog rada ovim volontiranjem su podrška u obrazovanju, zapošljavanju, pravna pomoć, kulturne integracijske aktivnosti (glazbene radionice, predavanja u školama i slično). Istraživačke aktivnosti u području migracija (s fokusom na detenciju migranata), podrška migrantskim organizacijama i inicijativama, rad s lokalnim zajednicama, komunikacija s institucijama. Više detalja pronađite na stanicama CMS-a.

izbjeglice

volontiranje

Centar za mirovne studije

newsletter

Prijavite se na Newsletter