BIZARAN STEČAJ U SLAVONIJI

Želite imati svoju trafostanicu? U Đakovu se jedna prodaje na dražbi za samo deset tisuća kuna


Tomislav Kukec
06.04.2018.09:20
Želite imati svoju trafostanicu? U Đakovu se jedna prodaje na dražbi za samo deset tisuća kuna
Mario Todorić / Cropix / Ilustracija

sažeto

Trafostanica je dio stečajne mase đakovačke tvrtke Efez


Tomislav Kukec
06.04.2018.09:20

Teška ekonomska situacija mnoge je hrvatske tvrtke gurnula u provaliju iz koje se nikada nisu dignuli, a među njima je i đakovačka tvrtka Efez koja je završila u stečaju. Kako bi se namirili dugovi tvrtke, organizirana je javna dražba na kojoj se prodaje Efez-ova imovina.

I ne bi to bilo ništa neobično da se na dražbi, kako javlja Glas Slavonije, nije pronašla i jedna - trafostanica. Riječ je o objektu od 29 četvornih metara, a kako već sedam puta nije uspjela prodaja, početna cijena trafostanice, na adresi Petra Preradovića 35 u Đakovu, sada je svega 10.121 kunu. 

– Trafostanica je na prodaju jer je u ovom stečajnom postupku dosta rascjepkanih čestica, pa su na prodaju i neuobičajene nekretnine – trafostanica, dvorište, dva parkirališna mjesta… U stečajnom postupku zna se dogoditi da prodajete stvari koje inače baš i ne bi činile neku logičnu cjelinu, no dogodi se - rekla je Glasu Slavonije stečajna upraviteljica Efeza Ivana Kalkan.

Što uopće možete sa trafostanicom? Pa, najvjerojatnije je ponuditi Elektri i pregovarati o uvjetima, iako nije jasno zašto je oni sami dosad nisu otkupili. Ročište je zakazano za 19.travnja na sudu u Osijeku. 

Slavonija

Đakovo

stečaj

javna dražba

trafostanica

Efez

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter