Dinamov savjetnik zadovoljan

Zdravko Mamić nakon Modrićeva iskaza: 'Luka je prepošten da bi njime manipulirali'


Slaven Knežević
13.06.2017.13:00
Zdravko Mamić nakon Modrićeva iskaza: 'Luka je prepošten da bi njime manipulirali'
Cropix

sažeto

'U Londonu smo dogovarali samo podjelu temeljem građanskog ugovora između njega i mene. Tu je početak i kraj priče', tvrdi Mamić


Slaven Knežević
13.06.2017.13:00

Luka Modrić dao je iskaz na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru za malverzacije u Dinamu. Nakon Modrićevog iskaza, novinarima se ispred suda obratio Zdravko Mamić.

"Luka nije promijenio iskaz. Imao sam uvid u njegov iskaz i taj iskaz je nešto najdivnije i najpoštenije što je ikad bilo. Uvalili su mu jednu rečenicu koju nikada nije rekao. Danas je rekao da je to laž i da to nije istina. U Londonu smo dogovarali samo podjelu temeljem građanskog ugovora između njega i mene. Tu je početak i kraj priče. Sve ostalo je velika predstava, gnjusna, u kojoj se cijeli sustav navalio meni na leđa", rekao je Mamić pa nastavio:

"Modrić je vrlo temeljito pričao o našem odnosu, o građanskom ugovoru između nas, o tome da sam ulagao u njega, investirao, kupio mu opremu i automobil. Ispitano je 68 svjedoka i svi su svjedoci optužbe, a ni jednu jedinu rečenicu nitko nije rekao na štetu nas okrivljenika. Vidite da je to jedna velika farsa."

Mamića su novinari pitali zašto mu je Modrić predavao novac u gotovini.

"A koja je druga mogućnost? S računa na račun ili gotovina", rekao je Mamić pa objasnio zašto Luka Modrić nije dobio primjerak građanskog ugovora:

"U tom ugovoru bila je klauzula da su ugovori pohranjeni i da se mogu vidjeti samo uz prisustvo jedne ili druge strane kako se ne bi njima manipuliralo. Imao sam dva ugovora s Modrićem, ugovor o ulaganju i ugovor o zastupanju. Prvi smo potpisali kad je imao 14 godina, a drugi kad je navršio 18. Samo ta dva ugovora su bila između nas, a drugo su ugovori između Luke i Dinama. Njih je bilo dva i dva aneksa, te jedan sporazum u kojem je definiran financijski sporazum između Dinama i njega nakon odlaska u Tottenham", rekao je Mamić.

Savjetnik Dinama dodao je kako samo treba pogledati spise.

"Nema sugestije, nesugestije ili navijanja. Trebate samo pogledati spise i nema problema. Luka je danas sve jasno rekao. Naravno da mi je lakše. Da sam ja Luka Modrić, zagrmio bih onog trenutka kada je Mamić završio u zatvoru. Luka je čestit čovjek. Nema tog čovjeka koji bi na njega utjecao. Htio je da se sve riješi na gospodski, civilizirani način", rekao je Mamić.

Što se tiče antidatiranja aneksa ugovora, Mamić kaže da je riječ o manipulaciji.

"Luka ništa ne spori. Na svim ugovorima je njegov potpis. Rekao je da smo imali dogovor i to smo potpisali. Pitam javnost zašto se to sve spori. Vi mediji bi trebali donositi sud, vi ste korektiv. Na prvu sam raspravu donio 100 ugovora između Dinama i igrača. Znate što je u njima zajedničko? To da su igrači dobivali novac u inozemstvu i da nitko nije platio ni lipu poreza u Hrvatskoj. Kad je Mamić odlučio da se to promijeni i da Lovren i Modrić plate porez u Hrvatskoj, to vam nije drago", rekao je Mamić pa nastavio:

"Bio sam investitor dok nisam bio u Dinamu. Potpisao sam ugovore sa 100-tinjak dječaka i uložio u njihov razvoj. Od njih 100, samo je nekoliko uspjelo napraviti karijeru i ja sam na tome zaradio neki novac. Ne znam što je sporno. Prije mene su svi dobivali novac u inozemstvo i nitko nije plaćao porez Hrvatskoj", kaže Mamić.

Za kraj se osvrnuo i na transfer Nike Kranjčara i dvostruka mjerila.

"Kad je Kranjčar prelazio u Hajduk investirali su Frane Pašalić i Igor Štimac. Kad je prodan dobili su svoj dio novca od transfera. I to je potpuno normalno, a u mom slučaju nije. Stvarno ne znam. Hvala vam puno, vidimo se sutra. Ljubim vas sve", završio je Zdravko u svom stilu.

U srijedu će na klupu za svjedoke sjesti Dejan Lovren.

nogomet

Dinamo

Luka Modrić

suđenje

Zdravko Mamić

Tottenham

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter