OSLOBODILE SE PRED SVIMA

Zbog žena u toplesu dogodio se pravi mali incident zbog kojeg je morala intervenirati i lokalna politika


100posto
27.06.2019.20:00
Zbog žena u toplesu dogodio se pravi mali incident zbog kojeg je morala intervenirati i lokalna politika
Profimedia

sažeto

Zbog žena koje su se sunačle u toplesu gradsko vijeće održalo je raspravu o uvođenju zakona koji bi ženama dozvolio kupanje u toplesu


100posto
27.06.2019.20:00

Toplinski udar zahvatio je velik dio Europe zbog čega mnogi ljudi koriste svaku vodenu površinu kako bi se rashladili. Zbog visokih temperatura u Njemačkoj se potaknula zanimljiva rasprava.

Naime, u Münchenu su stražari tijekom vikenda naredili grupi žena koje su se sunčale u toplesu na obalama rijeke Isar da obuku gornje dijelove kupaćeg kostima, što je izazvalo veliko negodovanje ostalih kupača koji su stali u obranu žena.

Njemački mediji prenose riječi žene koje se nalazila na mjestu događaja i koja je kazala da su se, nakon što je došlo do incidenta, i druge žene skinule u toples u znak solidarnosti.

Održali raspravu o dozvoli za kupanje u toplesu

Nakon što se rasprava o incidentu zahuktala, gradsko vijeće isplaniralo je održavanje rasprave o uvođenju zakona koji bi ženama dozvolio kupanje u toplesu.

Profimedia

"Za mene je to neshvatljivo da muškarci mogu ležati na suncu u toplesu, ali ne i žene", rekao je Dominik Krause iz stranke Zeleni, jedan od inicijatora rasprave u vijeću.

Na sastanku u gradskom vijeću u srijedu je uveden hitan prijedlog u kojem se navodi da će statut o kupaćim kostimima u Münchenu biti izmijenjen te će kupaći morati u potpunosti pokriti primarne spolne organe kako bi se dopustilo sunčanje u toplesu.

Pokret koji počiva na ideji promoviranja društvenog nudizma

Nudizam u javnosti dio je prakse neformalnog pokreta Freikörperkultur koji zagovara kulturu slobode tijela. Naturalizam i potječe iz Njemačke pa ne čudi što danas među naturistima ima najviše Nijemaca i Austrijanaca.

Pokret je to koji počiva na ideji promoviranja i podržavanju društvenog nudizma u privatnosti i javnosti. Njegovo prakticiranje dopušteno je u samo šest određenih područja u Münchenu, a jedno od najpoznatijih je Engleski vrt.

Njemačka

incident

toples

Münchenu

newsletter

Prijavite se na Newsletter