umjesto škrabice stiže automat

Zbog velikog pada novčanih donacija Crkve u Irskoj domislile su se kako riješiti taj problem te uvode aparate za plaćanje


100posto
15.02.2019.20:00
Zbog velikog pada novčanih donacija Crkve u Irskoj domislile su se kako riješiti taj problem te uvode aparate za plaćanje
AP/Arhiva/Ilustracija

sažeto

Aparati za kartice bit će postavljeni u stražnjem dijelu crkve


100posto
15.02.2019.20:00

Nadbiskupija u Dublinu odlučila je isprobati novu tehnologiju u nastojanju da poveća svoje financije koje su posljednjih godina u opadanju zbog broja novčanih donacija. Tako neke katoličke crkve u Dublinu razmišljaju uvesti beskontaktne aparate za kartice koje će vjernicima omogućiti lakše i brže doniranje novca crkvi.

Nove opcije za vjernike

Profimedia

Aparati za kartice bit će postavljeni u stražnjem dijelu crkve. Predstavnik nadbiskupije naglasio je da na ovaj način žele pružiti nove opcije kako bi vjernici mogli donirati novac. 

Do sada se financiranje provodilo tako da su vjernici tijekom tjedna tijekom mise davali novčane donacije u "škrabicu" koja se prosljeđuje iz ruke u ruku.

Pada broj katoličke populacije u Irskoj

No, pokazalo se da je broj vjernika koje dolaze na misu tijekom posljednjih desetljeća je u opadanju, kao što je i nedavno istraživanje pokazalo da opada i broj katoličke populacije u Irskoj.

Stoga na ovaj način nadbiskupija pokušava potaknuti vjernike na donacije.

crkva

donacije

kartice

newsletter

Prijavite se na Newsletter