MA ONI SU SE SAMO ZABUNILI

Zbog sramoćenja Donalda Trumpa dobio je otkaz, a zbog onoga što je učinio smijati bi se mogao jedino Vladimir Putin, a za sve je kriv dvoglavi orao


Matej Devčić
26.07.2019.08:30
Zbog sramoćenja Donalda Trumpa dobio je otkaz, a zbog onoga što je učinio smijati bi se mogao jedino Vladimir Putin, a za sve je kriv dvoglavi orao
Reuters

sažeto

Na summitu na kojem je govor držao Donald Trump, projicirana je izmijenjena verzija predsjedničkog pečata sa simbolom koji podsjeća na Rusiju


Matej Devčić
26.07.2019.08:30

Dužnosnici Bijele kuće ostali su šokirani nakon što je na studentskom summitu, na kojem je govor držao i američki predsjednik Donald Trump, preko projektora emitirana izmijenjena verzija predsjedničkog pečata.

Na pečatu se umjesto jednoglavog, našao dvoglavi orao koji je sličan onom na ruskoj zastavi. Dvoglavi orao nalazi se i na zastavama Srbije, Albanije i Crne Gore, no verzija pečata koja je osvanula tijekom projekcije najvjerojatnije se odnosi na Rusiju, a razlog tome mogli bi biti odnosi Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina koji su obilježili dosadašnji mandat aktualnog američkog predsjednika.

Tvrde da se radi o grešci

Na izmijenjenom pečatu orao ne drži 13 strijela, koje predstavljaju 13 prvobitnih država, nego palice za golf koje vjerojatno predstavljaju Trumpovu ljubav prema tom sportu, te svežanj novca umjesto maslinove grančice.

Iz Bijele kuće su poručili kako nisu znali da će se projicirati izmijenjen predsjednički pečat, a predstavnik neprofitne grupe "Turning Point USA" koja stoji iza summita i koju su osnovali studenti konzervativnog svjetonazora, kazao je kako se radi o grešci.

Projekcija izmijenjenog predsjedničkog pečata dogodila se kada se američki predsjednik popeo na binu na summitu, nakon što je emitiran 12 minutni video o Trumpovom putu do Bijele kuće, a član konzervativne američke grupe je zbog ovog incidenta dobio otkaz. 

Donald Trump

Vladimir Putin

otkaz

pečat

dvoglavi orao

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter