PANIKA NAKON URAGANA

Zbog poplava Teksašani strahuju od stotine aligatora koji bi mogli pobjeći iz ZOO-a


HINA
30.08.2017.08:15
Zbog poplava Teksašani strahuju od stotine aligatora koji bi mogli pobjeći iz ZOO-a
Reuters

sažeto

Nedostaje manje od 30 cm da se voda prelije preko ograde i tako dopusti aligatorima da pobjegnu iz kaveza Exit


HINA
30.08.2017.08:15

Poplave nakon oluje Harveyja u Teksasu potiču strah da bi aligatori mogli pobjeći iz zatočeništva i odlutati u stambene četvrti.

Samo malo nedostaje da voda potpuno prekrije ograde u Gator Countryju, zoološkom vrtu sjeveroistočno od Houstona. Te su ograde jedina zapreka koja sprječava da se oko 350 aligatora nađe na slobodi.

"Nedostaje manje od 30 cm da se voda prelije preko ograde. Ne znamo što ćemo", rekao je u ponedjeljak vlasnik zoološkog vrta Gary Saurage za mjesnu televizijsku mrežu KFDM.

Ti se aligatori, koji su u svom prirodnom staništu, ne drže u kavezima, osim dvaju najvećih, "Big Ala" i "Big Texa", dodao je.

Druge opasne životinje na tom području, kao što su zmije otrovnice i krokodili, premještene su na sigurno.

Stanovnici, već teško stradali u oluji, strahuju da bi aligatori mogli pobjeći iz zoološkog vrta i naći se na poplavljenim ulicama.

"Ako neki i pobjegnu, to nije ništa u usporedbi s ukupnim brojem aligatora u prirodi", pokušao je smiriti situaciju John Warren, čelnik Teksaškog ureda za parkove i prirodu.

"Razumijemo zabrinutost ljudi", rekao je u razgovoru za Houston Chronicle taj stručnjak za aligatore. No umirio je stanovnike objasnivši da se gmazovi najvjerojatnije neće jako udaljiti od svog izvora hrane u zoološkom vrtu koji je 24 km udaljen od prvog naseljenog mjesta.

uragan

Teksas

Harvey

aligator

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter