video: ulovili su ga da radi isto

Zbog ovoga je svog šefa obrane ubio protuavionskim topom pred stotinama ljudi, a sada je napravio isto


100posto
12.07.2019.12:00
Zbog ovoga je svog šefa obrane ubio protuavionskim topom pred stotinama ljudi, a sada je napravio isto
Cropix / Reuters

sažeto

Jedna od zabranjenih radnji na javnim okupljanima spavanje i nedovoljna posvećenost pljeskanju


100posto
12.07.2019.12:00

Sve ono što je običnom stanovništvu u Sjevernoj Koreji zabranjeno, ne vrijedi za njihovog lidera Kim Jong-una, ali rijetko kada u javnosti i procure dokazi ovakvog ponašanja. Tako je jedna od zabranjenih radnji na javnim okupljanima spavanje i nedovoljna posvećenost pljeskanju, a upravo to dogodilo Kimu na manifestaciji posvećenoj njegovom djedi, odnosno 25-godišnjici njegove smrti.

Kim okružen velikim brojem ljudi, u centralnom dijelu prostorije gdje se obilježavao taj važan događaj, nikako se nije mogao izboriti s umorom. Naposljetku u jednom trenutku Kimu je pala glava, iako je to bilo vrlo kratko, bilo je više nego očigledno da je prekršio ozbiljna pravila zbog čega je on osobno kaznio ranije nekoliko generala naredivši njihovo pogubljenje.

Zadrijemao i zakasnio s pljeskanjem

I ne samo da je zaspao, već je onako pospan zakasnio s pljeskanjem. Kim Jong-un je u svibnju prije tri godine  naredio pogubljenje ministra obrane, Kima Yonga-chola, nakon što je primijetio da je ovaj zadrijemao na jednom službenom događaju.

Pucali u njega protuavionskim topom

Njegov grijeh je bio što je zaspao na događaju na kojem je bio prisutan Kim Jong-un te to što nije pratio instrukcije. Optužili su šefa obrane za izdaju i pucali na njega protuavionskim topom pred stotinama ljudi.  

Analitičari su rekli da se to često događa u Sjevernoj Koreji, jer je Kim poznat po tome što naređuje ubojstva svojih bliskih suradnika. Hyon se posljednji put pojavio u državnim medijima dan prije nego je pogubljen. Takva javna i brutalna metoda pogubljenja protuavionskim oružjem je cijena za nelojalnost.

Sjeverna Koreja

Kim Jong-un

pogubljenja

zaspao

pljeskanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter