VIDEO: a samo su prikazali istinu

Zbog odluke Islanda da zabrani ovu šokantnu reklamu, video pogledalo više od trideset milijuna ljudi


Tomislav Kukec
14.11.2018.16:00
Zbog odluke Islanda da zabrani ovu šokantnu reklamu, video pogledalo više od trideset milijuna ljudi
Youtube / Screenshot

sažeto

Reklama Rang Tan koju je lansirala najpoznatija svjetska udruga za zaštitu okoliša, Greenpeace, bavi se temom štetnosti palminog ulja po okoliš


Tomislav Kukec
14.11.2018.16:00

Marketinški stručnjaci dobro znaju da je negativan publicitet često - najbolji publicitet, a to se dokazalo i u najnovijem slučaju reklame koju je Island zabranio jer ju smatra suviše političkom. 

Reklama Rang Tan koju je lansirala najpoznatija svjetska udruga za zaštitu okoliša, Greenpeace, bavi se temom štetnosti palminog ulja po okoliš, odnosno pretjeranom deforestacijom Zemlje zbog proizvodnje jeftinog ulja koje se koristi u prehrambenoj industriji. U glavnoj su ulozi simpatično majmunče i malena djevojčica kojoj životinjica objašnjava kako ljudi, zbog svoje hrane i kozmetike, uništavaju njegov dom.

Potpisuje se i peticija

Pa iako je Island zabranio reklamu, nisu mogli zabraniti internet, gdje se reklama proširila brzinom munje. 

Prema pisanju britanskih medija, stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva dosad su je pregledali više od trideset milijuna puta i čini se da će Rang-Tan postati najpopularnija predbožićna televizijska reklama svih vremena. 

Koliko su se obožavatelji "navukli" na oglas svjedoči i činjenica da je pokrenuta peticija kojom pokušavaju natjerati islandske vlasti da povuku zabranu. Peticiju je dosad potpisalo gotovo 900 tisuća ljudi. 

Island

Greenpeace

zabranjena reklama

palmino ulje

deforestacija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter