da čovjek ne povjeruje

Zbog krađe čokolade alarmira se i Interpol. Bizarna priča o lopovima koji, očito, ne mogu bez slatkog


Daniel Radman
24.11.2019.13:00
Zbog krađe čokolade alarmira se i Interpol. Bizarna priča o lopovima koji, očito, ne mogu bez slatkog
Profimedia

sažeto

Lopovi su uspjeli ukrasti čak 20 tona Milka čokolade


Daniel Radman
24.11.2019.13:00

Sitnim kriminalcima krađa čokolada jedan je od omiljenih prijestupa. Iz nekog razloga, Milke su česta meta.

Vijesti su znale biti bizarne, recimo, dvojica Vinkovčana su prije dvije godine otišla u Bjelovar da bi supermarket opelješili za 31 Milku od 300 grama. U Ludbregu su lani umirovljenici maznuli 200-tinjak takvih čokolada, ali ono što se sada dogodilo u Austriji premašuje sve.

Ukrali su 20 tona!

Lopovi su iz Milkine tvornice čokolade maznuli ni manje ni više već 20 tona čokolade! Ne, nije greška, zaista su ukrali 20 tona. Procjenjena vrijednost ukradene robe je oko 50.000 eura.

Profimedia / Ilustracija

Kako im je to pošlo za rukom? Riječ je bila o pravom filmskom pothvatu, iz tvornice je pošiljka krenula prema Belgiji, a lopovi su stigli kao lažni vozači kamiona. Za sve je kriv famozni 'outsourcing', kompanija je prvo naručila usluge prijevoza od tvrtke iz Mađarske, a Mađari su opet 'autsorsali' posao za jednu češku tvrtku.

Nije prvi put da se ovako krade čokolada

Ispostavilo se da je češka tvrtka lažna, no i s takvim papirima uspjeli su preuzeti robu i, kako se već kaže u pričama iz crne kronike, zaputili se u nepoznatom smjeru. Ovo će zasigurno biti jedna od prvih krađa čokolade kojom će se baviti i interpol s obzirom da je riječ o međunarodnom kriminalu.

No, ma koliko vijest zvučala bizarno, iz austrijske policije su potvrdili da ovo nije prvi slučaj da je nestao kamion čokolade. Iako nije na vrhu liste ukradene robe, bar ne po vrijednosti, nekomu je to već palo na pamet.

krađa

čokolada

Interpol

Milka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter