foto: Brazilski model u posjeti Kimu

Zbog golišavih selfija mogla je završiti na višegodišnjoj robiji. 'Preznojavala sam se kad je vojnik pregledavao moj mobitel'


Daniel Radman
19.09.2019.15:00
Zbog golišavih selfija mogla je završiti na višegodišnjoj robiji. 'Preznojavala sam se kad je vojnik pregledavao moj mobitel'
Profimedia

sažeto

 Liziane Gutierrez je u Sjevernoj Koreji napravila seriju gluposti, no spasila ju je čista nesmotrenost graničara 


Daniel Radman
19.09.2019.15:00

Brazilski fotomedel Liziane Gutierrez suočila se s višegodišnjom robijom u Sjevernoj Koreji zbog svoje nepromišljenosti (da ne kažemo gluposti) koju je uporno demonstrirala tijekom turističkog posjeta najizoliranijoj zemlji svijeta. Pošlo joj je za rukom da u par dana prekrši toliko zakona da je fascinantno što joj je glava uopće ostala na ramenima.

Da su neka druga vremena, pitanje je što bi bilo s njom. Prisjetimo se samo početka 2016. i studenta Otta Warmbiera, on je u svom hotelu skinuo propagandni plakat. Osuđen je na 15 godina, potom je u zatvoru pokupio bakteriju i pao u komu. Od posljedica je preminuo dvije godine poslije.

Na ulicu izašla s majicom U.S.A.

Profimedia

Liziane je zahvaljujući milosti ili nesmotrenosti vojnika koji čuva granicu ipak uspjela napustiti Sjevernu Koreju bez da joj nedostajala 'vlas s glave', a evo i njezine liste prekršaja. Najveći je bio taj što je oskvrnula 'Veliki spomenik na brdu Mansu', spomenički kompleks u Pjongjangu kojim dominiraju divovske figure Kim Jong-ila and Kim Il-sunga, oca i djeda aktualnog Kima.

Zakon kaže da posjetitelji ne smiju slikati selfije, kao i 'normalne' fotografije ukoliko se na njima ne vide obojica(!?).

"Nisam znala da se mora uslikati obojicu. Uslikala sam samo jednog", skrušeno je priznala Liziane koja je 'galeriji' pridodala i gole selfije iz hotelske sobe.

 
 
 
View this post on Instagram

A pic that could cost me 15 yrs in jail in #northkorea why I took? I have no idea 🤷🏽‍♀️

A post shared by Tierrez (@liziane_gutierrez) on Sep 18, 2019 at 5:21pm PDT

Potom je išla u razgledavanje grada i, vjerovali ili ne, obukla je majicu s natpisom 'U.S.A.'. Upozorena je od djevojke koja je bila vodič Lizianine skupine da se vrati u hotel i obuče nešto prikladnije. Još se i pohvalila kako je 'ljubazna Korejka' imala razumijevanja.

"Rekla mi je kako zna da sam iz Brazila i da ne znam što se dogodilo između SAD-a i Sjeverne Koreje pa smo otišli u hotel da se presvučem", pojasnila je situaciju. Makar, možemo dodati da Liziane živi u SAD-u i da ima tu putovnicu. Toliko o neznanju.

U hotelu je pak prekršila pravila odijevanja, imala je previše provokativan bikini pa su joj ponudili zamjenski model. Inače, djevojka koja je bila vodič njezine skupine rekla je da takvog 'troublemakera' nikad nije vidjela. Lisiane ju je naživcirala i kad je nosila prekratku suknju u gradu i konzumirala alkohol na javnom mjestu.

Vojnik joj progledao kroz prste

Ipak, najveći skandal napravila je kad je uslikala selfie na kojem nosi kapu sjevernokorejskog vojnika. Sve se odvilo u vlaku, u kojem je nestašna Brazilka kratila vrijeme ispijajući tekilu i viski.

"Otišla sam do toaleta i vidjela da su vrata zaključana, a kapa je bila ostavljena ispred. Uzela sam je, otišla u naš kupe i pokazala ekipi. 'Hej, vidite što sam našla', ponavljala sam. Svi su misli da sam luda, rekli su mi da ne smijem to raditi. A ja sam samo snimila nekoliko fotografija i vratila ju nazad. Vojnik to nije ni primijetio."

Problem je nastao kad su stigli do granice. Kad ulazite u Koreju morate prijaviti mobitel koji unosite, a kad izlazite pomno pregledavaju što se snimili.

"Preznojavala sam se kad je graničar pregledavao moj mobitel. Bila sam izvan sebe jer do tog trenutka uopće nisam znala da će se vidjeti sve moje slike, sve ono što sam radila. Mogla sam završiti u zatvoru, a imala sam sreće da nije provjerio album koji je sadržavao sve slike koje sam tamo snimila."

'Potajno' je snimila i Chrisa Browna

Ako se pitate tko je zapravo Liziane, nekima je poznata kao žena koja je 2015. optužila glazbenika Chrisa Browna da ju je napao na svom tulumu. I kod njega je prokrijumčarila mobitel, htjela je snimiti pjevača koji je poludio kad je vidio što kani napraviti te ju je, navodno, udario u lice. Koliko je poznato dvije godine poslije u sudskom postupku dobila je odštetu u visini od 70.000 dolara.

Sjeverna Koreja

Kim Jong-un

model

Liziane Gutierrez

Instragram

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter