kad mafija vlada državom

Zbog čijeg slavnog sina su se članovi moćnog kartela sukobili s policijom te kako je u sekundi nastao potpuni kaos


Mia Peretić
18.10.2019.09:15
Zbog čijeg slavnog sina su se članovi moćnog kartela sukobili s policijom te kako je u sekundi nastao potpuni kaos
Profimedia / AFP

sažeto

Nakon ovog mnogi se s pravom pitaju tko točno upravlja Meksikom


Mia Peretić
18.10.2019.09:15

Sina zloglasnog vođe narkokartela, Joaquina "El Chapo" Guzmana, nakon uhićenja u žestokoj borbi na ulici grada u sjevernom Meksiku oslobodili su članovi moćnog kartela Sinaloa.

El Chapov sin optužen da je pomagao ocu u biznisu krijumčarenja droge

Ovidio Guzman Lopez, poznat i kao "El Raton", optužen je da je svom ocu pomagao u biznisu krijumčarenja droge još od kada je bio tinejdžer. Optužnica Sjedinjenih Američkih Država tereti ga za umiješanost u šverc narkotika, metamfetamina, kokaina i marihuane.

Policija ga uhitila, a kartel uskoro oslobodio u žestokoj uličnoj pucnjavi

Policija ga je uspjela uhititi tijekom rutinske kontrole u Culiacanu, no samo na kratko jer je to ubrzo izazvalo pravi kaos na ulicama tog grada. Naime, teško naoružani pripadnici kartela okružili su snage sigurnosti i natjerali ih da oslobode Guzman Lopeza.

Tko upravlja Meksikom?

Uskoro se pucalo u čitavom gradu, jedan korisnik Twittera napisao je i kako su zatvorenici oslobođeni iz zatvora, da su im članovi kartela Sinaloa dali oružje, te da je na naplatnim kućicama zatekao scenu srdačnog rukovanja između vojske i kartela.

Policija se povukla da izvuče živu glavu

Ministar obrane Alfonso Durazo rekao je da su policijsku patrolu ubrzo nadjačali naoružani muškarci iz kartela, te da je odluka o povlačenju snaga sigurnosti donesena kako bi se zaštitili njihovi životi i izbjeglo dodatno nasilje. Nedugo nakon dramatične akcije oslobođenja osumnjičenog krijumčara, odvjetnik El Chapove obitelji za AP je potvrdio kako je "Ovidio živ i slobodan".

Njegov Otac El Chapo u SAD-u je osuđen na doživotnu kaznu zatvora i još 30 godina zbog trgovine drogom i pranja novca.

droga

Meksiko

uhićenje

sin

El Chapo

krijumčarenje

kartel

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter