jesu li oni normalni?!

Zatvorili školsko dječje igralište, jer su djeca bila prebučna. Tko prekrši zabranu platiti će 10.000 eura


100posto
11.07.2019.16:00
Zatvorili školsko dječje igralište, jer su djeca bila prebučna. Tko prekrši zabranu platiti će 10.000 eura
Reuters

sažeto

Odluka škole izazvala je burne reakcije, a 4.000 građana potpisalo je peticiju kojom traže od lokalnih vlasti da je povuku


100posto
11.07.2019.16:00

Jedna osnovna škola u Nizozemskoj iz uistinu neobičnog razloga odlučila je zatvoriti igralište za djecu. Naime, stanari okolnih zgrada žalili su se da su djeca preglasna te nakon brojnih pritužbi lokalne vlasti donijele odluku da škola mora zatvoriti igralište. 

Ako škola prekrši ovu odluku suočit će se s kaznom od 10.000 eura. Kako se navodi, lokalno se stanovništvo žalilo da djeca rade e buku veću od 70 decibela, koliko je dozvoljeno, da bi se nakon mjerenja utvrdilo da djeca i proizvode buku od 88 decibela. Nakon čega su lokalne vlasti i donijele tu bizarnu odluku. 

Burna reakcija građana

iStock

Odluka škole izazvala je burne reakcije, a 4.000 građana potpisalo je peticiju kojom traže od lokalnih vlasti da je povuku.

"To je bizarna situacija i nije u redu prema djeci", rekao je direktor sporne škole.

Lokalni političar Noël Vergunst odluku je obrazložio time da je standardi koji regulira razinu buke premašen i da se to moralo zaustaviti i pronaći rješenje. No, većina stanovništva ovu odluku smatra izuzetno spornom i bizarnom. 

djeca

zabrana

buka

igralište

decibeli

newsletter

Prijavite se na Newsletter